Pretraga

Zbog maratona skoro svi tramvaji u nedjelju mijenjaju trase, jedna linija uopće neće voziti

A- A+

Ove nedjelje održava se 29. po redu Zagrebački maraton. Zbog toga će od 7:15 do 16 sati u tramvajskom i autobusnom prometu biti u primjeni izvanredna organizacija prijevoza putnika. Gotovo sve tramvajske linije, osim 9 i 15, mijenjat će vozni red dok linija 13 uopće neće prometovati do završetka maratona.

zet_tramvaj

Barbare Kacharava, Unsplash

Zagrepčane koji koriste javni prijevoz ove nedjelje očekuju velike izmjene u voznom redu tramvaja i autobusa, a razlog je održavanje Zagrebačkog maratona. Izmjene su na snazi od 7:15 do 16 sati. Tramvajski promet bit će obustavljen većim dijelom gradskog središta pa će zadnji tramvaj proći središnjim gradskim trgom oko 7:45 sati.

Izmjene u tramvajskom prometu

Kako su priopćili iz ZET-a, tramvajska linija 13 neće prometovati do završetka maratona, dok će sve ostale tramvajske linije, osim linije 9 i 15, voziti izmijenjenim trasama:

Linija 2: Zapadni kolodvor – Glavni kolodvor – Žitnjak – Savišće
Linija 4: Savski most – Glavni kolodvor – Borongaj
Linija 5: Prečko – Ulica grada Vukovara – Žitnjak
Linija 6: Zapadni kolodvor – Glavni kolodvor – Sopot
Linija 7: Savski most – Zapruđe – Autobusni kolodvor – Branimirova – Trg žrtava fašizma
Linija 11: Zapadni kolodvor – Glavni kolodvor – Borongaj
Linija 12: Ljubljanica – Ulica grada Vukovara – Žitnjak
Linija 14: Trg žrtava fašizma – Glavni kolodvor – Savska – Velesajam – Zapruđe
Linija 17: Prečko – Vodnikova – Glavni kolodvor – Borongaj
Kako bi našim korisnicima omogućili što kvalitetniju uslugu prijevoza, a zbog opsežnosti preusmjeravanja i skraćivanja tramvajskih linija, bit će uspostavljene izvanredne autobusne linije koje će, umjesto tramvaja, voziti na prohodnom dijelu trasa.

Izvanredne autobusne linije na relaciji Dubrava – Borongaj, Kaptol – Mihaljevac i Črnomerec – Magazinska bit će u prometu od 8 do 16 sati.

Autobusni promet

Autobusne linije 101 (Britanski trg – Gornje Prekrižje), 103 (Britanski trg – Kraljevec) i 138 (Britanski trg – Zelengaj – Britanski trg) neće prometovati za vrijeme trajanja privremene regulacije, od 9 do 16 sati.

Linije 102 (Britanski trg – Mihaljevac) i 105 (Kaptol – Britanski trg) će od 9 do 16 sati prometovati od Mihaljevca i Kaptola skraćeno do raskrižja Gornje Prekrižje/Jurjevska.

Autobusne linije 139 (Reljkovićeva – Jelenovac – Reljkovićeva) i 141 (Reljkovićeva – Vinogradi – Reljkovićeva) od 9 sati do 16 sati prometuju redovnom trasom, ali skraćeno do i od rotora ispred Vinogradske bolnice, gdje će se okretati te će na stajalištu Vinogradska 26 (između dva kioska) biti omogućen izlazak i ulazak putnika. Autobusi će s privremenog početnog stajališta na Vinogradskoj, kretati bez duljih zadržavanja, 5 minuta kasnije u odnosu na vremena polazaka koja su u voznom redu navedena kao polasci iz Reljkovićeve.

Linija 146 (Reljkovićeva – Malešnica – Jankomir) prometovat će od 9 do 16 sati sati skraćeno na relaciji Črnomerec – Malešnica – Jankomir. Autobusi će s terminala Črnomerec polaziti s postojećeg stajališta na Ilici, uz tramvajski terminal. Iz Jankomira će autobus prometovati redovnom trasom do raskrižja Ilice i Zagrebačke ceste – Zagrebačka – Prilaz baruna Filipovića – Cankareva – Ilica – Črnomerec.

Linija 148 (Reljkovićeva – Hercegovačka – Bosanska – Reljkovićeva) neće prometovati za vrijeme trajanja privremene regulacije, od 9 do 16 sati.

Autobusne linije 201 (Kaptol – Kvaternikov trg), 202 (Kvaternikov trg – Kozjak) i 207 (Kvaternikov trg – Rim – Kvaternikov trg) će od 8 do 16 sati prometovati skraćeno do Petrove ulice. U smjeru Kaptola i Kozjaka autobusi će sa stajališta u zoni raskrižja Petrove ulice i Ulice Srebrnjak, Ulica Srebrnjak 10 polaziti 5 minuta kasnije u odnosu na vremena polazaka koja se u rasporedu vožnje navedena kao polasci s Kvaternikova trga.

Autobusne linije 203 (Svetice – Vinec – Krematorij – Kaptol) i 226 (Kaptol – Remete – Svetice) će od 8 do 16 sati prometovati skraćeno djelomično izmijenjenim trasama. U smjeru Krematorija i Kaptola prometovat će redovnim trasama s privremenog početnog stajališta u zoni raskrižja Bukovačka/Crnčićeva, a u smjeru Svetica uobičajenom trasom do kružnog toka na raskrižju Bukovačka/Petrova, odakle nastavljaju Petrovom, Čikoševom te Crnčićevom ulicom (izlaz putnika u zoni raskrižja Crnčićeva/Bukovačka).

Autobusi će s privremenog polaznog stajališta na Bukovačkoj cest (kod benzinske postaje) polaziti 5 minuta ranije u odnosu na vremena polazaka koja su u voznom redu navedena kao polasci sa Svetica.

Autobusna linija 204 (Kvaternikov trg – Horvatovac – Voćarska – Kvaternikov trg) će od 8 do 16 sati prometovati skraćeno na relaciji: Horvatovac – rotor Petrova stajalište linije 202 – Horvatovac
Autobus će sa stajališta Petrova polaziti pet minuta kasnije u odnosu na polaske koji su u voznom redu navedeni kao polasci s Kvaternikovog trga.

Linija 205 (Dubrava – Markuševec – Bidrovec) će od 8 do 16 sati prometovati djelomično izmijenjenom trasom:
Bidrovec – redovnom trasom do raskrižja Markuševečka Trnava/Vida Ročića – Vida Ročića – Miroševečka – Sunekova – Dankovečka – Ulica Rudolfa Kolaka – Ljubijska – Avenija Dubrava – terminal Dubrava
s terminal Dubrava u smjeru Markuševca i Bidrovca autobus će prometovati redovnom trasom.
Na izmijenjenom dijelu trase autobus će koristiti sva postojeća stajališta na trasi.

Linija 227 (Svetice – Gornji Bukovac – Gračansko Dolje) će prometovati skraćeno, djelomično izmijenjenom trasom:
privremeno stajališta u zoni raskrižja Bukovačka/Crnčićeva – redovnom trasom do raskrižja Bukovac gornji/Melinišće – Melinišće – Čret i dalje redovnom trasom
Gračansko Dolje – istom trasom do kružnog toka u zoni raskrižja Bukovačka/Petrova – Petrova – Čikoševa – Crnčićeva do krajnjeg stajališta u zoni raskrižja Crnčićeva/Bukovačka
Autobus će sa stajališta Bukovačka/Crnčićeva polaziti odmah po dolasku, bez dužih zadržavanja (oko pet minuta ranije u odnosu na polaske koji su u voznom redu navedeni kao polasci iz Svetica).

Linija 228 (Svetice – Rebro – Svetice), u smjeru Rebra će od 8 do 16 sati sati prometovati redovnom trasom s privremenog početnog stajališta u zoni raskrižja Bukovačka/Crnčićeva, a u smjeru Svetica redovnom trasom do raskrižja Petrova/Čikoševa te nastaviti desno Čikoševom i Crnčićevom ulicom (izlaz putnika u zoni raskrižja Crnčićeva/Bukovačka).
Autobusi će s privremenog polaznog stajališta na Bukovačkoj cesti (kod benzinske postaje) polaziti 5 minuta ranije u odnosu na vremena polazaka koja su u voznom redu navedena kao polasci sa Svetica.

Linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) će od 8 do 16 sati prometovati djelomično izmijenjenom trasom:
Granešinski Novaki – redovnom trasom do raskrižja Novačke i Ulice Rudolfa Kolaka – (lijevo) Ulica Rudolfa Kolaka – (desno) Ljubijska – (desno) Ulica Dubrava – (desno) terminal Dubrava
s terminala Dubrava u smjeru Granešinskih Novaka autobusi će prometovati redovnom trasom.
Za vrijeme provođenja ove organizacije koristit će se sva postojeća stajališta na izmijenjenom dijelu trase.

Autobusna linija 232 (Dubrava – Čret) će od 8 do 16 sati prometovati na skraćenoj relaciji: Dubrava – KB Dubrava i to redovnom trasom do stajališta KB Dubrava – (desno) Potočka – (desno) Novačka – (lijevo) Ulica Rudolfa Kolaka – (desno) Ljubijska – (desno) Ulica Dubrava – (desno) terminal Dubrava.

Zbog maratona skoro svi tramvaji u nedjelju mijenjaju trase, jedna linija uopće neće voziti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap