Pretraga

Zbog navale onih s 5.0, zagrebačka gimnazija održava prijemni: Evo kako izgleda ispit u Titušu

A- A+

U Zagrebu svega nekoliko srednjih škola provodi prijemne ispite prilikom upisa, a jedna od njih je i Gimnazija Tituša Brezovačkog. Radi velike navale učenika s maksimalnim brojem bodova, odnosno superodlikaša, prijemni za Tituš uveden je lani. Osmaši koji žele upisati ovu gimnaziju morat će pokazati znanje s područja hrvatskog jezika i matematike.

Photo by Ben Mullins on Unsplash

Program opće gimnazije u Gimnaziji Tituša Brezovačkog treća je na popisu škola u Zagrebu koje upisuju najbolji osmaši. Prošle godine prosjek bodova upisanih ondje iznosio je 82,71 bod, a najmanji broj bodova upisanog u taj program bio je 79,70.

Lani je ova škola po prvi puta pri upisima bodovala i dodatnu provjeru znanja, prijemni ispit iz hrvatskog jezika i matematike. Dodatna provjeru Gimnazija Tituša Brezovačkog provodi i ove godine. U tu školu ove će se godine moći upisati 104 učenika, a minimalni bodovni prag koji moraju zadovoljiti je 77 bodova.

Izdvojeni članak

Pokušajte bez kalkulatora riješiti prijemni za MIOC, školu koju upisuju najbolji osmaši

Prijemni ispit za Tituš održava se 4. srpnja u 9 sati, a istoga dana bit će objavljeni i rezultati tog testa. Objava konačnih ljestvica poretka istoga je dana kada i za sve osmaše u Hrvatskoj, 13. srpnja.

Kako stoji u Pravilniku o provođenju prijemnog ispita, ova provjera nije eliminacijska. Temeljem nje kandidat može ostvariti najviše pet bodova koji se izražavaju na dvije decimale. Maksimalni broj bodova na ispitu je 500, odnosno 250 bodova iz matematike i 250 bodova iz hrvatskog jezik, a jedan bod na ispitu iznosi 0,01 bodova na ljestvici za upis. Prijemni se piše ukupno 60 minuta, a za vrijeme pisanja ispita nije dopuštena uporaba džepnog računala. Učenici smiju imati ravnalo, trokute, grafitnu olovku i gumicu.

Primjere zadataka kakvi vas očekuju na prijemnom ispitu u Gimnaziji Tituša Brezovačkog možete vidjeti u dokumentu u nastavku. Ako želite, možete se okušati i u zadacima s prijemnog za zagrebačku XV. gimnaziju i za gimnazijski program Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

*ako vam dokument u nastavku nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu ili kliknite ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [894.70 KB]

___________________________________________________

Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap