Pretraga

Zbog ovih stvari morate posjetiti ginekologa

A- A+

U ženskom tijelu se odvijaju složeni procesi, koji iziskuju redovitu njegu te stručni nadzor. No kada se radi o pregledu intimnih dijelova, pripadnice nježnijeg spola nerijetko su sklone zbog nelagode zaobići kontrolu. Ipak u situacijama koje navodimo, obavezno posjetite ginekologa.

Zbog nelagode i srama, pripadnice nježnijeg spola nerijetko izbjegavaju pregled kod ginekologa. Ako redovitu kontrolu preskočite nekada, neće se dogoditi ništa strašno, ali ipak nemojte da vam pređe u naviku. Evo nekoliko situacija u kojima ni slučajno ne smijete odgađati ginekološki pregled.

Izdvojeni članak

Zabrinavajući broj djevojaka odgađa odlazak ginekologu: Kada obaviti prvi pregled?

Neobična krvarenja

Ako vam se događa pojačano krvarenje tijekom mjesečnice, zbog kojeg morate mijenjati uloške (tampone) svakih sat ili dva vremena, trebali biste se otići prekontrolirati.

Krvarenja između menstruacija, isto su razlog da potražite mišljenje stručnjaka.

Pecka vas dok mokrite

Peckanje tijekom mokrenja može značiti da imate urinarnu infekciju. Popratni simptomi mogu biti bol u stomaku i leđima te često mokrenje. Urinarna infekcija nije složen problem i lako se liječi, ali je važno obratiti se ginekologu.

Gljivična infekcija

Veliki se broj žena susreće s ovim problemom. Gljivice znaju biti veoma uporne pa zato treba napraviti konzultacije s liječnikom.

Bolan spolni odnos

Seksualni odnos ne bi trebao biti bolan, ali se dosta žena suočava s takvim okolnostima. Da bi ste riješile problem, posjetite ginekologa.

Izdvojeni članak

Splitskoj maturantici ginekologinja u KBC-u odbila dati ‘tabletu za dan poslije’

Dugo ne odlazite na pregled

Napomenuli smo da se neće dogoditi ništa strašno ukoliko propustite neki pregled, koji je isključivo rutinska kontrola.

Međutim nemojte da vam odlaganje ginekološkog pregleda postane navika te da se odlučite na njega samo kada već imate problem.

Neredovne menstruacije

Ako vam ciklus ne teče uobičajenim tijekom, vrijeme je za ginekološku kontrolu. Uz dobivanje stručnog mišljenja, klonut ćete se strepnje je li ciklus samo malo izgubio redoslijed ili ste možda trudni.

Napipali ste kvržicu

Ukoliko ste napipali kvržicu na grudima, nemojte provoditi nikakva vijećanja nego odmah otiđite kod ginekologa. Taj posjet vam može spasiti život.

Zbog ovih stvari morate posjetiti ginekologa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap