Pretraga

Zbog praznika i online nastave, ZET mijenja vozni red: Posebna regulacija i za blagdan Svih svetih

A- A+

U ponedjeljak se obilježava blagdan Svih svetih, a utorak i srijedu učenici su na kratkim jesenskim praznicima. Nakon toga su učenici do kraja tjedna na online nastavi. Zbog svega ZET idući tjedan mijenja vozni red.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

– Tijekom jesenskih školskih praznika i održavanja online nastave, raspored vožnje u tramvajskom i autobusnom prijevozu bit će prilagođen prometnoj potražnji. Od utorka, 2. studenoga do petka, 5. studenoga tramvaji će voziti uz prilagođene rasporede i to na linijama koje uobičajeno prometuju intenzivnije. Istovremeno, raspored se neće mijenjati na linijama 1, 5, 8 i 15. U autobusnom prometu na većini će se linija, gdje prometna potražnja to dopušta, također primjenjivati prilagođeni vozni red, priopćeno je ovoga četvrtka iz ZET-a.

Zbog blagdana Svih svetih, posebna regulacija javnog prijevoza na snazi će biti u ponedjeljak, kada će biti uspostavljene i izvanredne autobusne linije koje će građane prevoziti besplatno. Riječ je o autobusima koji će prevoziti građane do Mirogoja i Krematorija te Miroševca i Markovog Polja, a trase možete vidjeti ovdje.

Izdvojeni članak

Pitali smo ZET hoće li poskupjeti pokazi za studente i učenike, evo kako odgovaraju

– Na blagdan Svih svetih, u ponedjeljak, 1. studenoga,  u tramvajskom prometu će se primjenjivati nedjeljni vozni red, ali će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića. U nedjelju, 31. listopada, tramvajski promet odvijat će se prema nedjeljnom rasporedu, ali će u prometu biti i linija 8, priopćeno je iz ZET-a.

I u utorak, 2. studenoga, javni će prijevoz prema većim grobljima biti pojačan dodatnim kapacitetima, a u promet će se, ovisno o potrebama, uključivati dodatni autobusi čije trase možete vidjeti ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap