Pretraga

Zbog prerane smrti sina poznati hrvatski bloger započinje s akcijom života

A- A+

RokOtok projekt je novinara i blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha, a nastao je u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini. Ribafish je odlučio nastaviti tu avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt. Plivanjem će povezati pedesetak nastanjenih hrvatskih otoka zaplivati s djecom i njihovim roditeljima i time ih barem na neko vrijeme odvratiti od tehnologije te potaknuti na druženje i razgovor. Ova avantura počinje 8. srpnja na dubrovačkoj plaži Lapad.

Domagoj Jakopović Ribafish|foto: privatna arhiva

– Prije godinu i pol dana dogodila se tragedija. Ostao sam bez Roka i jedno dulje vrijeme bio sam dno dna, besciljno lutao i nisam znao što bih sa sobom. Izgubio sam se i otišao na otok Zanzibar. Na Zanzibaru sam mislio da ću biti dovoljno daleko od svih, da će mi biti lakše, ali jedino i najpametnije što sam tamo napravio tamo je to da sam počeo pisati – na obali mora sam napisao knjigu RokOtok. Pred nekih godinu dana imao sam čudan san tijekom kojeg sam se probudio, nisam znao je li san ili java. Ali u tom trenutku sam vidio sebe kako plivam na neki otok na kojemu je puno ljudi, Rok je sa mnom, svi su sretni i svi nešto slavimo. Tog trenutka sam shvatio da bi se mogao roditi projekt RokOtok i da bih mogao spojiti sve te naseljene otoke iz jednog vrlo bitnog razloga – Rok i ja smo voljeli putovati, započinje priču o svom projektu Domagoj Jakopović Ribafish.

Plivanjem će povezati 50 otoka

Izdvojeni članak

Dječak iz Zagreba objesio se zbog planetarno popularne igrice: ‘Rekao mi je da postaje čudna i pomalo zastrašujuća’

U spomen na svog prerano preminulog sina, poznati bloger, novinar i pisac Domagoj Jakopović Ribafish plivanjem će povezati pedesetak hrvatskih otoka koji su nastanjeni. Prije smrti sina zajednički su istraživali hrvatske županije, otoke, plaže, ali svoju avanturu nisu uspjeli dovršiti.

Cilj Ribafisheva projekta kojeg je nazvao RokOtok je na svakom otoku zaplivati s djecom i njihovim roditeljima i time ih barem na neko vrijeme odvratiti od tehnologije te potaknuti na druženje i razgovor.

Kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

Avantura počinje ove subote

Prva ovogodišnja etape ove plivačko – edukativne avanture počinje 6. srpnja u 8 sati na plaži Lapad u Dubrovniku, s koje će Ribafish se otisnuti prema Koločepu i obići će sedamnaest otoka. Krajem srpnja planira doplivati na Čiovo, krajnju točku ovogodišnje rute. Čitav plan Ribafisheva velikog plivačkog pothvata možete pronaći na ovoj poveznici.

Ribafish si je zadao ozbiljan zadatak i kako sam kaže – odstupanja od zadane rute moguća su samo u slučaju vremenskih nepogoda.

– Po meni je jedan od najbitnijih dijelova cijelog tog projekta taj da klinci koji mu se pridruže provedu jedan sat bez ekrana, nego samo u prirodi, druženju i dobroj zabavi. Na kraju svega, nadam se da će projekt zaživjeti, da će roditelji i djeca možda bolje zajednički provoditi svoje vrijeme i, naravno, krenuti zajedno u nove avanture, poručuje Ribafish.

Zbog prerane smrti sina poznati hrvatski bloger započinje s akcijom života
Share via
Copy link
Powered by Social Snap