Pretraga

Zbog proslave ulaska u EU mijenja se vozni red ZET-a

A- A+

Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu uređuje se za nadolazeću proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, na kojoj se očekuju tisuće građana. Središnjoj proslavi u nedjelju 30. lipnja pridružit će se i tridesetak stranih delegacija iz zemalja članica, iz država Jugoistočne Europe, kao i čelnika europskih institucija te hrvatskih uglednika. Zbog spomenutog slavlja i generalnih proba od 29. lipnja do 1. srpnja uvodi se posebna regulacija prometa pa su iz ZET-a objavili promjene u voznom redu tramvaja i autobusa.

http://zagrebacka.policija.hr

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju svečano će se proslaviti 30. lipnja u popodnevnim i večernjim satima na Trgu bana Josipa Jelačića i Gornjem gradu. Zbog generalne probe koja se održava večeras od 20 do 22 sata te spomenute središnje proslave građanima će javni gradski prijevoz biti na usluzi uz drugačiji vozni red.

Izdvojeni članak

Kontrolori ZET-a sve više opraštaju švercerima

Promjene u ZET-ovu voznom redu

– Unatoč intenzivnoj pripremi i organizaciji, na žalost, nije moguće točno predvidjeti prometne izmjene, osobito u javnom gradskom prijevozu, koji će u najvećoj mjeri ovisiti o situaciji na terenu, objavili su na službenoj stranici ZET-a uz molbu građana na razumijevanje. 

Iako iz Zagrebačkog električnog tramvaja ne mogu sa sigurnošću upozoriti Zagrepčane na posebno regulirani vozni red, neveli su nekoliko očekivanih promjena do kojih će najvjerojatnije doći počevši od večeras pa sve do ponedjeljka.

Izdvojeni članak

Počele vrućine u tramvajima: Putnici ljuti zbog ljetnog voznog reda, ZET poručuje ‘to standardna promjena’

Subota 29. lipnja

Na Trgu bana Josipa Jelačića od 20 do 22 sata održava se generalna proba uoči središnje proslave pristupanja Europskoj uniji. Zbog iste se očekuje preusmjeravanje tramvajskog prometa.

Nedjelja 30. lipnja

Od 6:00 sati pa sve do ponedjeljka do 20 sati zatvaraju se tramvajska stajališta Vodnikova i Botanički vrt u oba smjera.

Od 6:00 sati uspostavlja se tramvajsko stajalište Savska/Crnatkova u smjeru Frankopanske. Privremeno stajalište će također biti u funkciji neprekidno do ponedjeljka do 20 sati.

Oko 15:30 sati trebao bi se zatvoriti promet na Trgu bana Josipa Jelačića (Ilicom, od Republike Austrije, Trg bana Jelačića, Jurišićeva, Račkoga, Zrinjevac, Frankopanska i Savska – sjeverno od Vodnikove).

Tramvaj broja 12 promijenit će smjer te će prometovati Ulicom grada Vukovara, a linije 6, 11, 13 i 17 (uz linije 2, 4 i 9) Vodnikovom ulicom.

Od 15:30 sati linija 14 vozit će kao tramvaj broj 8 do okretišta u Sopotu. U razdoblju od 18 do 20 sati očekuje se zatvaranje i Vodnikove i Ulice grada Vukovara za tramvajski promet.

Promjene u voznom redu autobusnih linija pogledajte ovdje.

Izdvojeni članak

Tramvaji u Hrvatskoj: Zagrebačke linije koje su kroz povijest ukinute

Preusmjeravanje noćnih tramvaja

S nedjelje na ponedjeljak, to jest u noći s 30. lipnja na 1. srpnja preusmjerit će se noćne tramvajske linije:

Noćna linija 31:

Črnomerec – Ilica – Frankopanska – Perkovčeva – Žerjavićeva – Baruna Trenka – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Zapruđe – Savski most – Zapruđe – Autobusni kolodvor – Glavni kolodvor – Strossmayerov trg – Hebrangova – Savska – Perkovčeva – Trg Mažuranića – Frankopanska – Ilica – Črnomerec;

Noćna linija 32:

Prečko – Savska – Vukotinovićeva – Baruna Trenka – Kneza Mislava – Trg žrtava fašizma – Borongaj – Trg žrtava fašizma – Boškovićeva – Hebrangova – Savska – Prečko;

Noćna linija 34:

Ljubljanica – Savska – Vodnikova – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Vlaška – Dubrava – Dubec – Vlaška – Draškovićeva – Glavni kolodvor – Strossmayerov trg – Hebrangova – Savska – Ljubljanica.

Vraćanje stajališta u funkciju i uspostava redovnog prometa

U ponedjeljak 1. srpnja od jutarnjeg izlaza tramvajski promet trebao bi voziti redovitim trasama, bez zaustavljanja na stajalištima Vodnikova i Botanički vrt. Vraćanje spomenutih stajališta u funkciju i uspostava redovnog prometa očekuje se najkasnije do 20 sati.

Zbog proslave ulaska u EU mijenja se vozni red ZET-a
Share via
Copy link
Powered by Social Snap