Pretraga

Zbog spolne i rodne orijentacije bi se mogao pokrenuti referendum

A- A+

Na jučerašnjoj HDZ-ovoj konferenciji za novinare pod nazivom ‘Zdravstveni odgoj – ideološko nasilje nad odgojno-obrazovnim sustavom’, saborski zastupnik Ante Babić je izjavio kako HDZ najavljuje mogućnost pokretanja referenduma. Željko Jovanović nije prisustvovao javnoj raspravi, a referendum se traži upravo zbog njegova inzistiranja na zdravstveni odgoj koji sadrži spolnu i rodnu orijentaciju.

‘Zdravstveni odgoj – ideološko nasilje nad odgojno-obrazovnim sustavom’ naziv je HDZ-ove konferencije koja se održala jučer kada je saborski zastupnik Ante Babić istaknuo kako je HDZ za to da se provede referendum o sadržaju zdravstvenog odgoja.


Izdvojeni članak

Katolici žele Jovanovića zatvoriti zbog izlaganja djece pornografiji

Ministar krši Ustav RH

Sukob još uvijek traje zbog četvrtog modula zdravstvenog odgoja u školama koji se odnosi na spolnu i rodnu ravnopravnost i spolno odgovorno ponašanje. Prema riječima Ivana Ćelića, člana Povjerenstva zagrebačkog HDZ-a, ovaj tip nastave nameće drugačiji svjetonazor od onoga koji ima većina roditelja u Hrvatskoj.

– Ministar obrazovanja Željko Jovanović zaobišao je javnu raspravu, ali i prekršio hrvatski Ustav po kojemu roditelji slobodno odgajaju svoju djecu u skladu sa svojim svjetonazorom, izjavio je Babić.

‘Nemoguće je da ostane samo ovaj program’

Potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić smatra kako je potrebno uvesti alternativni program u području spolnosti i rodne orijentacije. Prema njegovim riječima, u osmišljavanju tog programa bi sudjelovali i roditelji.

– Nemoguće je da ostane samo ovaj program, moraju se ponuditi i druga rješenja, izjavio je Jelić, ističući kako su potpuno otvoreni za dijalog koji, kao što je rekao, očito izostaje u ovom tvrdom sustavu.