Pretraga

Zbog tračeva na Facebooku platila ubojstvo najbolje prijateljice

A- A+

Slučaj poznat kao Facebook ubojstvo trese Nizozemsku, a javnost je šokirana detaljima sa suđenja koje je od jučer počelo. Troje tinejdžera optuženo je za brutalno ubojstvo vršnjakinje, a svemu je prethodila svađa najboljih prijateljica preko društvene mreže.

Ubijena djevojka Joyce Winsie Hau (15) se posvađala s najboljom prijateljicom, nakon čega je počela širiti glasine o njezinim seksualnim avanturama. Saznavši to, Polly (16) je pobjesnila te odlučila da djevojka mora platiti. Zajedno se dečkom unajmila je petnaestogodišnjeg Jinhua da je ubije za stotinu eura. Joyce je izbodena u vlastitom domu.

Nizozemsko ministarstvo pravosuđa navodi kako su tjednima planirali ubojstvo, vršeći pritisak na Jinhua i prijeteći mu da će ga ubiti ako ne obavi posao. Otac ubijene djevojke je u šoku i ne može vjerovati da obična svađa može dovesti do ovakvih posljedica. -Primijetio sam da djeca postaju sve nasilnija i nemaju poštovanja. Ne misle na druge, napisao je otac u pismu i dodao kako se nada da će institucije i cjelokupno društvo učiniti što više kako bi se ovakvo nasilje zaustavilo.

Copy link
Powered by Social Snap