Pretraga

Zbog zatvaranja menze, trisotinjak studenata moglo bi ostati gladno

Bjelovarski studenti mogli bi ostati gladni. Kako je za Bjelovar live potvrdila Tatjana Badrov, prodekanica za razvoj tamošnjeg Veleučilišta, tvrtka Moslavka d.o.o., koja je dosad pružala usluge studentske prehrane, otkazala je ugovor s Ministarstvom. Do kraja mjeseca traje natječaj za novu menzu, a ne zna se što će biti ako se nitko ne javi, kao ni gdje će studenti jesti u prijelaznom razdoblju.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

– Prošlog četvrtka zaprimili smo dopis od tvrtke Moslavka d.o.o. koja inače s Ministarstvom znanosti i obrazovanja ima ugovor o pružanju usluge subvencionirane studentske prehrane. U dopisu stoji da će zaključno s 29. veljačom prestati s pružanjem te usluge, kazala je za Bjelovar live Tatjana Badrov, prodekanica za razvoj Veleučilišta u Bjelovaru.

Iznenadili i Veleučilište

Bjelovarskih tristotinjak studenata, dakle, uskoro bi moglo ostati gladno.

– Moram priznati da nas je ta informacije vrlo neugodno iznenadila. Jer, nije bilo nikakve prethodne najave za tako nešto, a s obzirom da se to dogodilo usred akademske godine, trenutno smo u velikim problemima, priznala je prodekanica Badrov.

Na Veleučilištu u Bjelovaru trenutno studira 268 student, a čak njih 164  ima pravo na dva dnevna obroka jer nisu s bjelovarskog područja.

Raspisan je nov natječaj, a dok se ne zaključi…?

S Veleučilišta su kontaktirali Ministarstvo znanosti i obrazovanja s kojima su odmah raspisali natječaj za novu menzu. Ipak, ne zna se što će biti ako se nitko ne javi, kao ni gdje će studenti jesti u prijelaznom razdoblju.

– Natječaj traje sve do 25. veljače i nadam se da ćemo nakon toga uspjeti odabrati potencijalnog davatelja usluge. Naime, u cilju nam je da što prije krenemo s menzom jer ne želimo da naši studenti na bilo koji način pate zbog ove neočekivane situacije, zaključila je prodekanica Badrov.

Zbog zatvaranja menze, trisotinjak studenata moglo bi ostati gladno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap