Želiš biti vojnik? Kravat-pukovnija zapošljava studente i to za brutalnu satnicu

Poprilično neobičan oglas za posao osvanuo je ovih dana na stranicama zagrebačkog Studentskog centra. Njime se traže studenti koji će za satnicu i do 45 kuna postati vojnici počasne satnije Kravat-pukovnije.

Screenshot: YouTube

Ustanova Academia Cravatica, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, aktualizira povijesne početke kravate oživljavajući sjećanje na hrvatsku laku konjicu iz 17. stoljeća. Kako stoji u oglasu zagrebačkog Student servisa, počasna satnija Kravat-pukovnije u narednom razdoblju zapošljava studente i studentice.

Kraj gužvama: U SC-u Zagreb od danas omogućeno online podizanje ugovora

– Vojnici Kravat-pukovnije izvode program smjene straže, odjeveni u repliku hrvatskih povijesnih vojnih odora, svake subote i nedjelje te u terminima određenih državnih praznika i drugih svečanih prigoda, u Zagrebu, na relaciji Markov trg – Trg bana Jelačića – Kaptol. Kravat-pukovnija sudjeluje i u drugim svečanim prigodama i događanjima, stoji u opisu radnog mjesta.

Poziv za prijavu na oglas upućen je onima, citiramo, ‘koji cijene hrvatsku kulturnu i vojnu tradiciju te kravatu kao hrvatski simbol’.

Traži se više kandidata, a u uvjetima stoji da student koji se prijavljuje mora biti punoljetni državljanin RH. U prijavi je potrebno priložiti potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti, a posebna znanja i vještine mogu se navesti, ali na izbor neće utjecati. Kandidati će morati pohađati selekcijsku izobrazbu koja nije plaćena, ali je zato naknada po satu nakon zapošljavanja daleko od prosječne – iznosi između 35 i 45 kuna. Radna angažiranost u Kravat-pukovniji je od travnja do listopada 2019.

Zainteresirani studenti svoje prijave sa životopisom mogu poslati na e-mail adresu info@kravatpukovnija.com do 10. ožujka, a poziv na individualni razgovor mogu očekivati u periodu do 15. ožujka.

Odgovori