Pretraga

ZET za blagdane uvodi besplatan prijevoz: Provjerite kojim se danima možete voziti bez karte

A- A+

Grad Zagreb već dvije godine zaredom nosi titulu najbolje europske adventske destinacije, zbog čega ga iz godine u godinu posjećuje sve veći broj turista. Raznolik i bogat program događanja i ove će godine, očekuje se, privući brojne goste grada, a građane ponukati da izađu iz svojih domova i uživaju u pravoj blagdanskoj atmosferi na otvorenom.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Zagrebački električni tramvaj i ove godine građanima i posjetiteljima grada za vrijeme Adventa nudi vožnju bez karte na području I. tarifne zone. Koje područje pripada toj zoni, možete provjeriti ovdje.

Izdvojeni članak

Provjerite na kojim sve područjima imate pravo na besplatan ZET prijevoz

Prijevoz bez kupljene karte bit će moguć u dane vikenda, točnije petkom od 12 sati, do nedjelje u ponoć, i to od petka, 1. prosinca do 7. siječnja.

Time u ZET-u planiraju osigurati pravi doživljaj zimske bajke, a zbog uobičajeno veće potražnje, posjetitelje će bez kupnje karte, svakodnevno u adventskom razdoblju i do ponoći, prevoziti zagrebačka Stara dama – uspinjača.

I prošle godine vikendima za vrijeme manifestacije Advent u Zagrebu građani i posjetitelji grada mogli su se voziti bez kupnje karte. To je, naravno, išlo na teret poreznih obveznika i plaćalo se iz gradskog proračuna pa je te 2016. ‘besplatan’ adventski prijevoz građane ukupno koštao 905.263,00 kuna. Ipak je vožnja bez karte – najskuplja vožnja.

ZET tramvaj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap