Pretraga

ZET za blagdane uvodi besplatan prijevoz: Provjerite kojim se danima možete voziti bez karte

Grad Zagreb već dvije godine zaredom nosi titulu najbolje europske adventske destinacije, zbog čega ga iz godine u godinu posjećuje sve veći broj turista. Raznolik i bogat program događanja i ove će godine, očekuje se, privući brojne goste grada, a građane ponukati da izađu iz svojih domova i uživaju u pravoj blagdanskoj atmosferi na otvorenom.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Zagrebački električni tramvaj i ove godine građanima i posjetiteljima grada za vrijeme Adventa nudi vožnju bez karte na području I. tarifne zone. Koje područje pripada toj zoni, možete provjeriti ovdje.

Prijevoz bez kupljene karte bit će moguć u dane vikenda, točnije petkom od 12 sati, do nedjelje u ponoć, i to od petka, 1. prosinca do 7. siječnja.

Time u ZET-u planiraju osigurati pravi doživljaj zimske bajke, a zbog uobičajeno veće potražnje, posjetitelje će bez kupnje karte, svakodnevno u adventskom razdoblju i do ponoći, prevoziti zagrebačka Stara dama – uspinjača.

I prošle godine vikendima za vrijeme manifestacije Advent u Zagrebu građani i posjetitelji grada mogli su se voziti bez kupnje karte. To je, naravno, išlo na teret poreznih obveznika i plaćalo se iz gradskog proračuna pa je te 2016. ‘besplatan’ adventski prijevoz građane ukupno koštao 905.263,00 kuna. Ipak je vožnja bez karte – najskuplja vožnja.