Pretraga

ZET objavio kad možete produljiti svoju studentsku ili učeničku pokaznu kartu

A- A+

Zagrebački električni tramvaj (ZET) objavio je kako studenti koji kod njih imaju mjesečnu pretplatnu kartu istu mogu produljiti od 21. kolovoza ove godine, a učenici od 1. rujna. Prije produljenja karte, učenici i studenti trebaju produljiti svoj status redovnog učenika ili studenta što mogu napraviti na bilo kojem ZET prodajnom mjestu, odnosno kroz elektroničku bazu ISAK. Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija, već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

Foto: Ivan Božić, srednja.hr

– Prateći suvremene modele poslovanja, a s ciljem podizanja učeničkih i studentskih standarda, za studente od 21. kolovoza, a za učenike od 1. rujna, bit će omogućeno i znatno jednostavnije produljenje postojećih Pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, koje će se moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i kioscima ugovornih partnera (Tisak i iNovine), ističu u priopćenju iz ZET-a.

Tako će produljenje profila na Pretplatnim kartama, zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK), biti omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu i to bez prethodnog ovjeravanja Zahtjeva ZET-a u tajništvima obrazovnih institucija.

Međutim, ukoliko se netko od korisnika ne nalazi u sustavu, na što prijevoznik ne može utjecati, za produljenje profila postojećih Pretplatnih karata potrebno je dostaviti na prodajno mjesto ZET-a i prethodno ovjeren obrazac Zahtjeva.

Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine, kojima je prebivalište na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi Grada.

Redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra, Stupnik, i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine.

Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine, s područja Velike Gorice i Zaprešića, za produljenje profila neće trebati ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već će potrebno ažuriranje podataka na postojećoj Pretplatnoj karti moći obaviti, već od 21. kolovoza na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima Tiska i iNovina, ukoliko se budu nalazili u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.

ZET tramvaj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap