Pretraga

ZET ukida karte od 15 kuna: Uvode se nove, doznajte koliko će koštati

Prošloga je ljeta ZET ukinuo prodaju karata od četiri i deset kuna u tramvajima i autobusima. Njih je zamijenila karta od 15 kuna, koja bi se trebala ukinuti za dva tjedna.

Foto: srednja.hr

Kako piše Večernji list, od 1. veljače u ZET-ove tramvaje stižu karte po cijeni povoljnijoj od 15 kuna, koliko trenutno košta jedina tramvajska karta koja se može kupiti u vozilima.

I dalje kod vozača neće biti moguće kupiti polusatnu kartu od četiri kune, nego će ta karta u vozilu koštati šest kuna. Osim nje, u vozilu će se moći kupiti još i jednosatna karta od deset kuna, otkriva Večernji list.

To znači da će ZET od 1. veljače prodavati četiri vrste karata.

– Ideja jest da karte u vozilima ipak budu nešto skuplje jer se, eto, kupuju kod vozača. Zato će ova od šest zapravo predstavljati onu od četiri kune, a ova od deset zapravo je ona koja se na kioscima može kupiti sad za sedam kuna, kazao je Anto Jelić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET Zagreb za Večernji list.

Prema Jelićevim riječima, nove dvije vrste karata već su u izradi, a na njima će biti naznačeno da su kupljene kod vozača.