Pretraga

Životopis kao video postao hit i u Hrvatskoj, a evo kako ga snimiti

A- A+

Popularnost životopisa u obliku videozapisa već neko vrijeme raste, a nedavno je CiVideo prešao prag i naše zemlje. Najčešće nas upravo taj komad papira, ili po novome snimka, ‘proda’ poslodavcima, stoga se za isti morate potruditi. Budući da više nije dovoljno navesti sve kompetencije, stupanj obrazovanja ili završene tečajeve, pogledajte kako treba izgledati snimka vašeg životopisa.

Foto: Screenshot YouTube

Da biste se istaknuli iz mase te postigli to da baš vas poslodavac izabere za ponuđeno radno mjesto, morate prije svega ‘skockati’ svoj životopis. Donedavno je bilo dovoljno na listu papira navesti obrazovanje, završene tečajeve, vlonitranja i svoje kompetencije, no klasični pisani CV uskoro bi mogao postati prava rijetkost.

Izdvojeni članak

Kako ‘pojačati’ životopis iako nemate nikakvog iskustva

CiVideo se ugurao i u granice Hrvatske

Internetske stranice već duže vrijeme pune primjeri odličnih životopisa u obliku videozapisa, koji su često presudili poslodavcima prilikom odabira zaposlenika u moru prijavljenih kandidata. Kao što se trend video CV-ja proširio svjetom, pokucao je i na naša vrata, a sve zahvaljujući ideji Jagode Radojčić i Tine Kadoi.

Postoje smjernice za odlično napisan životopis, stoga se nekih osnovnih pravila treba pridržavati i prilikom snimanja istoga. Stoga je vlasnica marketinške agencije uz pomoć producentice za Jutarnji list napravila video u kojemu objašnjavaju kako treba izgledati idealan CiVideo.

Izdvojeni članak

Video: Nezaposleni novinar otpjevao svoj životopis i postao internetska senzacija

Savjeti za što bolje snimanje životopisa

– Mladi se silno trude izaći iz anonimnosti i biti prepoznatljivi, objasnila je Radojčić zbog čega su životopisi u obliku vdeozapisa postali toliko popularni. Dodala je kako ne sumnja u to da će se poslodavci zaintrigirati za CiVideo koji su prve u Hrvatskoj pokrenule, jer se radi o jednom drugačijem načinu prezentacije koji je itekako prepoznatljiv.

Video producentica Kadoi preporučila je kandidatima da prilikom snimanja životopisa budu svoji, opušteni i da to prikažu u najboljem svjetlu. Naime, uz CiVideo možete predati i klasičan pismeni životopis, ali snimka će vam omogućiti to da vas se doživi kao osobu, a ne samo još jednu molbu za posao.

– CV bi najviše trebao trajati 45 sekundi do minutu i pol. U tom vremenu bi trebali reći tko su, čime se bave, istaknuti neke svoje najbitnije kvalitete i dati jedan dobar razlog poslodavcu zašto bi izabrao baš njih, savjetuje Kadoi. A na kraju biste mogli i ukazati na linkove ili reference na kojima poslodavci mogu više saznati o vama te se zahvaliti.

Snimku o uputama za snimanje CiVideo pogledajte ovdje.

Životopis kao video postao hit i u Hrvatskoj, a evo kako ga snimiti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap