Pretraga

Znanost odobrava novu vezu odmah nakon prekida

A- A+

Iako postoje znanstvene struje, koje smatraju kako je dobro počekati nakon bolnog prekida s ulaskom u novu ljubavnu vezu, studija koju su proveli istraživači sa Sveučilišta Illinois i njujorkškog Sveučilišta City, imaju dijametralno suprotne tvrdnje. Naime nalazi ovog istraživanja potvrđuju, kako je najbolji način za preboljeti ‘staru ljubav’, tako da joj nađete zamjenu. Znanstvenici su utvrdili i kako su osobe koje se odluče na ovakvu vrstu preboljevanja kudikamo emocionalno zdravije.

Ući u novu vezu nakon prekida ili ne, koliko čekati s oporavkom, kako što manje biti potišten? Sve su to pitanja koja muče osobe nakon što izađu iz veze bolnog završetka. Iako se godinama zagovara vrsta oporavka u samoći, nalazi studije, koja je provedena suradnjom Sveučilišta Illinois i njujorkškog Sveučilišta City imaju potpuno suprotne zaključke. Naime znanstvenici su utvrdili da su osobe koje odmah uskoče u novu vezu, radi utjehe ili seksa, sretnije u kasnijim vezama, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Nemojte ovo činiti: Četiri najjadnija načina za prekid ljubavne veze

Studija je prokazala i kako su pojedinci koji se odlučuju na ‘prolaznu vezu’ emocionalno zdraviji, zadovoljniji sami sobom te osokoljeni s više samopouzdanja, nego osobe koje bolni prekid liječe same.

Povrh toga stara ljubav se lakše preboli i krene dalje ukoliko imamo novu osobu u životu koja nam pruža utočište.

Istraživanjem nije ocjenjivana duljina, kvaliteta ili održivost te rebound veze, ali su nalazi pokazali da ulazak u novu vezu prije nego smo raščistili osjećaje iz stare, ima puno više beneficija, nego što se vjerovalo do sada.

Copy link
Powered by Social Snap