Pretraga

Znanost odobrava novu vezu odmah nakon prekida

A- A+

Iako postoje znanstvene struje, koje smatraju kako je dobro počekati nakon bolnog prekida s ulaskom u novu ljubavnu vezu, studija koju su proveli istraživači sa Sveučilišta Illinois i njujorkškog Sveučilišta City, imaju dijametralno suprotne tvrdnje. Naime nalazi ovog istraživanja potvrđuju, kako je najbolji način za preboljeti ‘staru ljubav’, tako da joj nađete zamjenu. Znanstvenici su utvrdili i kako su osobe koje se odluče na ovakvu vrstu preboljevanja kudikamo emocionalno zdravije.

Ući u novu vezu nakon prekida ili ne, koliko čekati s oporavkom, kako što manje biti potišten? Sve su to pitanja koja muče osobe nakon što izađu iz veze bolnog završetka. Iako se godinama zagovara vrsta oporavka u samoći, nalazi studije, koja je provedena suradnjom Sveučilišta Illinois i njujorkškog Sveučilišta City imaju potpuno suprotne zaključke. Naime znanstvenici su utvrdili da su osobe koje odmah uskoče u novu vezu, radi utjehe ili seksa, sretnije u kasnijim vezama, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Nemojte ovo činiti: Četiri najjadnija načina za prekid ljubavne veze

Studija je prokazala i kako su pojedinci koji se odlučuju na ‘prolaznu vezu’ emocionalno zdraviji, zadovoljniji sami sobom te osokoljeni s više samopouzdanja, nego osobe koje bolni prekid liječe same.

Povrh toga stara ljubav se lakše preboli i krene dalje ukoliko imamo novu osobu u životu koja nam pruža utočište.

Istraživanjem nije ocjenjivana duljina, kvaliteta ili održivost te rebound veze, ali su nalazi pokazali da ulazak u novu vezu prije nego smo raščistili osjećaje iz stare, ima puno više beneficija, nego što se vjerovalo do sada.

Znanost odobrava novu vezu odmah nakon prekida
Share via
Copy link
Powered by Social Snap