Znanstveno dokazano: 12 načina kako biti privlačniji suprotnom spolu

Zahvaljujući nekoliko studija o seksu i privlačnosti otkriveno je 12 savjeta, prilagodbi stavova i ostalih natuknica koje pomažu ženama i muškarcima da postanu privlačniji suprotnom spolu.

Znanost je već dokazala kako je život bolji za privlačnije ljude, jer su oni zdraviji, uvjerljiviji i općenito vlada mišljenje da su pametniji te vjerodostojniji. Ipak, ne morate pogoditi genetski loto kako bi bili privlačniji suprotnom spolu. Postoji 12 znanstveno dokazanih načina koji vas čine privlačnijima. Business Insider donosi popis.

Doznajte što oblik usana govori o vama

Bijeli zubi te voće i povrće za sjaj kože

Prva stvar koju možete učiniti jest održavati zube čistima i bijelima, jer je studija pokazala kako bijeli i pravilno raspoređeni zubi ljude čine privlačnijima, a također su znakovi dobrog zdravlja i gena. Osim zubiju, važna je koža, stoga jedite puno voće i povrća kako bi vam se koža zdravo sjajila, i shodno tome bila privlačnija. Voće i povrće bogato je antioksidansima i pigmentima koji koži daju zdrav ten, a rezultati si gotovo instantni – ispitanici u studiji imali su više boje u obrazima i zdraviju kožu nakon samo jedne porcije voća i povrća dnevno.

Kako bi bile privlačnije muškarcima, žene bi se trebale više smijati, jer je sreća najprivlačnija emocija na ženama, pokazala je studija. Istraživači su otkrili kako jednsotavan osmijeh čini da vas muškarci smatraju ljepšima. Što se tiče muškaraca, njima pomaže blago mrštenje, jer su oni prema studijama ženama privlačniji od muškaraca koji su nasmiješeni. Sreća je prema nalazima studija najmanje privlačna emocija kod muškaraca, kako su žene pokazale. Ta je studija ujedno objasnila i zašto je toliko žena opčinjeno ‘zločestim’ dečkima.

Znanstveno dokazano: Život je bolji ako ste lijepi

Crvene usne na ženi i obrijana brada na muškarcima

Peti način se čini pomalo blesav, no znanost kaže kako bi ukoliko traže avanturu, žene trebale uložiti truda kako bi se pravile pomalo glupe. Dakle, ukoliko tražite nekoga na jednu noć, pravite se blesavima. Jedna je studija otkrila kako su muškarcima za jednu noć najprivlačnije pomalo nezrele i neozbiljne žene. One lucidnije i brze na jeziku nisu im toliko privlačne za gužvanje plahti na jednu noć.

Muškarci, ako želite biti privlačniji ženama, obrijte bradu, jer su oni bez nje ženama draži nego zarasli tipovi. Ovo je pokazala studija u Oxford Journalu, a također je otkriveno i kako se muškarci s bradama čine agresivnijima i višeg socijalnog statusa, no ne privlačnijima.

Crvene usne su također ono što ženu čini ljepšom, stoga bi se one ukoliko žele biti privlačnije muškarcima trebale potruditi da uvijek u blizini imaju ruž za usne. Usne su jedan od najprivlačnijih dijelova tijela na ženama, a ako su još crvene, odoljeti im može rijetko tko piše studija s Manchester Universityja. Pokazalo se kako muškarci bulje u ženske usne čak do sedam sekundi, ukoliko su one crvene.

Video: Dosta diskriminacije! Ljepota dolazi u svim oblicima i veličinama

Muškarci se trebaju praviti nedostupnima

Kako bi bili privlačniji ženama, prema znanstvenim istraživanjima, muškarci bi se trebali praviti nedostupnima. Žena je luđa za muškarcem ako ne zna točno što on osjeća prema njoj, za razliku od situacije kad je sigurna da je on jako zainteresiran za nju. I odjeća može pomoći kod privlačnosti. Muškarci bi trebali pronaći bijele majice s crnim slovom T otisnutim na njoj. Istraživači su otkrili kako žene muškarce s takvim majicama smatraju čak 12 posto privlačnijima. Takve majice kreiraju iluziju da su ramena šira, a struk uži, što dovodi do bolje formiranog oblika tijela kao slova V, što je kod muškog spola vrlo privlačno.

Žene s višim tonom glasa privlačnije muškarcima

Kada pričaju, žene bi trebale govoriti višim tonom, jer je studija na sveučilištu u Londonu pokazala kako su muškarci više zainteresirani za ženana koje imaju viši, zvonkiji ton glasa. Muškarci bi se pak trebali opustiti, budući da žene takve pripadnike jačeg spola smatraju atraktivnijima. One smatraju da muškarci koji se bolje nose sa stresom mogu prenositi takve snažne gene na svoju djecu.

I na kraju, neobični rezultati neobičnog istraživanja. Svi bi trebali proći jednu vožnju na vlaku smrti. Više od tisuću ljudi sudjelovalo je u studiji koja se pojavila u Archives of Sexual Behaviour, a u kojoj se pokazalo kako su nakon vožnje u takvim strojevima potencijalni partneri privlačniji jedno drugome. Ovo ne vrijedi za ljude koji su već u vezi, stoga ukoliko ste bacili oko na nekoga, i ne znate kako napraviti sljedeći korak, odvedite ih u lunapark, i stvari možda nakon toga krenu svojim pozitivnim tokom.

Odgovori