Pretraga

Znaš li kako učenjem možeš napraviti dobro djelo za razred?

A- A+

Svaki razred ima (najmanje) jednog kolegu ili kolegicu koji na vlastitim leđima nose uspjeh ostatka kolektiva. Njihove bilježnice uvijek kruže razredom jer zadaću pišu na vrijeme. Dobrovoljno će se javiti kada nastavnik proziva, znaju kada su testovi i upozorit će vas dan prije, a nakon testa ćete ih naći na hodniku kako diktiraju pitanja učenicima drugih razreda.

razred učenici učionica

Foto: Pixabay

Ovi razredni dobrotvori za svoj angažman obično ne traže ništa zauzvrat, jednostavno su sretni kada mogu pomoći. Baš zato smo osmislili kako mogu imati najbolje od oba svijeta: pomoći ne samo svom razredu, nego i generacijama koje dolaze, a u isto vrijeme osvojiti nagradu za svoj rad od koje će cijeli razred imati koristi.

Heroj razreda

Maturantsko natjecanje nagrađuje jednog korisnika koji skupi najviše odgovora na postavljena pitanja u sustavu kvizovi.srednja.hr, a još se stignete uključiti. Cijeli razred korisnika koji bude imao najviše odgovora osvojit će majice za kraj škole s printom koji sami odaberete. Sva pravila pronađite ovdje. Poprilično su jednostavna, no najvažnije je da pitanja postavite u pravu temu i odgovarajuće podteme.

Pitanja koja postavite u sustav se moraju ticati školskog gradiva i morate ih postaviti u temu 4. razreda srednje škole te u odgovarajuće podteme prema školskom predmetu i nazivu gradiva (npr. Matematika – funkcije). Kod dodavanja pitanja pokušajte pronaći odgovarajuću podtemu – ako ne možete pronaći podtemu, možete kreirati novu.

Kako najlakše uključiti cijeli razred?

Nakon što postavite svoja pitanja, možete kreirati grupu u koju ćete pozvati prijatelje iz razreda. Vaši prijatelji će odgovarati na pitanja, vi ćete skupljati odgovore i penjati se na top ljestvici. Drugo rješenje je da prijateljima pošaljete link na svoj profil i pozovete ih da kliknu na gumb ‘Odgovaraj na pitanja ovog korisnika‘. Time ćete također priskrbiti odgovore samo za sebe.

Odgovori na profilu

Opcija odgovaranja samo na pitanja jednog korisnika

Postavljanje pitanja jedan je od najboljih načina na koji možete učiti, jer vas prisiljava da o pročitanom gradivu razmislite na drugačiji način. Odgovarajući na pitanja vaši kolege mogu na zabavan način ponoviti gradivo, a olakšat ćete učenje i svim budućim generacijama koje će kroz vašu bazu pitanja učiti za testove.

Top listu razrednih heroja koji imaju najviše odgovora pogledajte ispod. Maturantsko natjecanje traje do 2. svibnja (23:59).


___________________________________________________________________________

Natjecanje je osmislio portal srednja.hr u suradnji s Biroprintom.

učenik piše u bilježnicu u razredu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap