Pretraga

Zombiji, Harry Potter i Lady Gaga kao dio fakultetskih programa

A- A+

Koliko puta su se studenti hvatali za glavu učeći za ispite stvari koje im, kako kažu, vjerojatno nikad u životu neće zatrebati. Kad pročitate kakvih sve predmeta na fakultetima ima, nikada više to nećete pomisliti.

idesh.hr

Neobične kolegije možete studirati gdje drugdje nego u Americi, a ovo su samo oni najčudnovatiji.

Na sveučilištu Princeton možete pohađati kolegij posvećen igrama riječi, a studenti se međusobno natječu u igranju Scrabblea. Sociologija slave na primjeru Lady Gage može se učiti na sveučilištu Sjeverne Karoline, dok na sveučilištu Columbia možete slušati predavanja iz predmeta povećenom ljubiteljima zombija, te njihovom značaju u modernoj kulturi i medijima. Na jednom sveučilištu možete učiti o lakšem spoznavanju stvari pomoću distrakcije, i to na kolegiju pod nazivom Vidi, pile! 

Ni ljubitelji video igrica nisu ostali zakinuti, pa za njih postoji kolegij koji se bavi igrama, njihovom povijesti i značaju u kulturi. Također postoji kolegij koji se bavi izučavanjem izmišljenih jezika, kao što je klingonski i esperanto. Jedan od neobičnijih svakako je i predmet Uživanje u smeću, gdje studenti istražuju kako raditi s podacima.

Kolegij Glupost ne pohađaju glupi ljudi, već ljudi koji smatraju da su dovoljno inteligentni da proučavaju istu.

Osim navedenih, također su vrlo neobični kolegiji Promatranje životinja i Što ako je Harry Potter stvaran? Da cijela priča dobije još nevjerojatniji ton, dovoljno je spomenuti da postoji i kolegij naziva Falus. Smatramo da u ovom slučaju ništa nije potrebno dodatno pojašnjavati.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap