Pretraga

Maturanti, na jesenskom roku možete upisati studij s kojim ćete postati stručnjaci budućnosti

A- A+

Održivi razvoj je preddiplomski stručni studij na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu koji se izvodi kao redoviti i izvanredni, a traje 3 godine, odnosno 6 semestara te se njegovim završetkom ostvaruje 180 ECTS bodova.

Međimursko Veleučilište PR

Međimursko Veleučilište PR

Jedinstven u Hrvatskoj i regiji

Studijski program Održivi razvoj jedini je interdisciplinarni program stručno tehničkog tipa kojeg možeš upisati u Hrvatskoj i postati stručni prvostupnik/prvostupnica inženjer/inženjerka održivog razvoja. Nastava u obliku predavanja, seminara i vježbi izvodi se svakim danom od ponedjeljka do petka. Više o kolegijima pronađi na našoj web stranici: www.mev.hr i Facebook stranici MEV – Međimursko veleučilište u Čakovcu.

Pri upisu na 2. godinu studija možeš odlučiti u kojem smjeru će tvoja karijera ići te ovisno o tvojim vještinama i afinitetima izabrati između 3 smjera: Održiva gradnja, Ekoinženjerstvo i Termotehničko strojarstvo.

Što je održivi razvoj?

Održivi razvoj je interdisciplinarno područje koje uključuje znanja iz područja zaštite okoliša, organizacije održivog građenja i projektiranja te znanje o tehnologijama i tehnološkim postupcima u proizvodnji. Njegov osnovni cilj otkriven je upravo u njegovom nazivu, a to je osiguravanje ostvarenja održivosti projekata u različitim područjima.

Prilagođen zahtjevima tržišta rada

Inženjer/inženjerka održivog razvoja zanimanje je sadašnjosti, očekuje se i velika potražnja u budućnosti, a dokaz tome je činjenica da top 50 najboljih Sveučilišta i Veleučilišta u Europi i svijetu nude ili otvaraju studij Održivog razvoja.

Nakon završetka studija, ovisno o izboru studijskog smjera, možeš raditi u organizaciji građenja, sudjelovati u projektiranju i tehnološkim procesima izgradnje građevinskih objekata, na poslovima vođenja, održavanja i organizacije proizvodnje ili na poslovima upravnih i komunalnih službi, u objektima očuvanja okoliša ili u organizacijama koje se bave zaštitom voda, zbrinjavanjem otpada i drugim sličnim organizacijama.

Međimursko Veleučilište PR

Međimursko Veleučilište PR

Kako upisati studij Održivog razvoja?

Do utorka 17. rujna 2019. na portalu www.postani-student.hr na prvo mjesto stavi Međimursko veleučilište u Čakovcu, preddiplomski stručni studij Održivi razvoj ili pošalji prijavu na natječaj koji je objavljen na web stranicama Veleučilišta.

Što još mogu raditi na MEV-u?

Možeš pronaći kvalitetan smještaj u Studentskom domu Čakovec samo nekoliko koraka do Veleučilišta i uživati u svakodnevnim svježim obrocima.

Neki od semestara položi na nekoj od 29 različitih institucija diljem Europske unije i svijeta ili odradi studentsku praksu,  aktivno se uključi u rad Studentskog zbora MEV-a, sudjeluj u sportskim aktivnostima, volontiraj, organiziraj vlastita događanja i sl.

I za kraj, jedno studentsko iskustvo…

Damir Posavec je završio studij Održivog razvoja, smjer Ekoinženjerstvo 2015. godine. Rodom je iz Međimurja, trenutno živi u Danskoj, a prošle godine je u Aalborgu završio diplomski studij pod nazivom „Environmental Engineering“. Damir za studij na Veleučilištu komentira: „MEV je probudio moj interes za obrazovanje te sam uz njega razvio samopouzdanje koje nisam imao pri izlasku iz srednje škole. Svima koji nemaju interes za studiranje preporučio bih da svejedno upišu studij jer se time dobiva pristup različitim krugovima ljudi i događanjima, bez obzira na smjer.“

Ako smo te zainteresirali, ali trebaš još informacija, javi se našoj Službi za studentske poslove na tel. 040/396 999 ili na email [email protected]. Vidimo se na upisima!

Međimursko Veleučilište logo

Međimursko Veleučilište logo

Međimursko Veleučilište PR
Share via
Copy link
Powered by Social Snap