Pretraga

Evo zašto najbolje poslove dobivaju oni koji razmišljaju drugačije od drugih

A- A+

Ovo je čovjek koji se na razgovoru za posao istaknuo pred svim ostalim kandidatima. Jedno od pitanja koje su kandidati dobili tijekom testiranja za posao je moralna dvojba koju su morali razriješiti, a odgovor ovog čovjek je sve ostavio bez teksta.

9gag.com

Na razgovorima za posao često je teško ostaviti dobar dojam i istaknuti se pred konkurencijom. Testiranja za posao mnogima predstavljaju velik stres jer ih potencijalni poslodavci dovode u razne situacije kako bi pratili njihove reakcije na drugačije okolnosti i situacije. Ovaj je čovjek zadivio svojim odgovorom i sve ostavio bez teksta, prenosi 9gag.

Pitanje koje su ovom čovjeku postavili bilo je: Voziš se autom u olujnu, kišnu noć i prolaziš kraj autobusne stanice na kojoj čeka troje ljudi:

1. Starica koja izgleda kao da će umrijeti.

2. Stari prijatelj koji ti je u prošlosti spasio život.

3. Savršen muškarac ili žena o kojem/kojoj sanjaš cijeli život.

Kome ćeš ponuditi prijevoz ako imaš samo jedno mjesto u autu? Jasni su odgovori koji se nameću. Mogao bi pokupiti staricu, koja je na samrti i zato njoj trebati dati to mjesto. Druga je mogućnost ponuditi prijevoz starom prijatelju, koji se već jednom iskazao spasivši tvoj život, pa je ovo idealna prilika da mu se odužiš. No, možda nikad nećeš naći savršenu ženu o kojoj si uvijek sanjao. Njegov se odgovor razlikovao od svih ostalih. 

– Dao bih ključeve starom prijatelju, da može odvesti staricu u bolnicu. Ja bih ostao na stanici i sa ženom svog života i pričekao autobus. Ovog su čovjeka zaposlili, iako je imao jaku konkurenciju, jer se prijavilo 200 kandidata, no njegov je odgovor živi dokaz da je važno razmišljati drugačije od drugih.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap