Pretraga

[FOTO] Na norijadi osvanuo poseban transparent za Fuchsa, Capaka i Beroša, evo što im poručuju maturanti

A- A+

Sredinom svibnja ministar Radovan Fuchs školama je uputio preporuku da maturanti zadnja dva dana prijeđu na online nastavu. Ravnateljima je savjetovao i da su učenicima razgovaraju o izbjegavanju sudjelovanja na većim okupljanjima poput norijada. Prije nekoliko dana, a odgovarajući na pitanje o norijadama koje maturanti sami organiziraju, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je kako se mjere koje su na snazi trebaju poštivati. Naglasio je i da bi ‘osobe koje imaju plan okupljati se zbog završetka srednjoškolskog obrazovanja trebale biti svjesne činjenice da virus kola među nama i da se vrlo lako može razbuktati.’ Pozvao je i maturante da se pridržavaju epidemioloških mjera. Maturanti Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić-Grada feštaju već dva tjedna, a sada oni imaju poruku za Fuchsa, Capaka i Beroša – da su skupa u koktelu ljubavi. Kako su nam otkrili, pjesma je to koja se najviše puštala tijekom njihove norijade. Budući da je postala njihova himna, odlučili su povući paralelu između situacije koja ih je pratila zadnje dvije godine školovanja i te pjesme.

SŠ Ivan Švear | fotografija čitatelja

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.