Otiša je Šime, a nije dočeka novu ploču: Na zgradi rektorata u Splitu sada je ispravno prezime bivšeg čelnika

Jako smiješna situacija dogodila se prije petnaestak dana u Splitu. Na zgradu rektorata postavljena je ploča u čast rektoru, a na njoj su mu pogrešno upisali prezime. Dok je otkrivao ploču, rektor Šimun Anđelinović, našao se u neugodnoj situaciji jer napisani hvalospjev nije glasio na njegovo ime. Danas, kad je u Split stigla ministrica Divjak, isti novinar koji je objavio fotografiju stare ploče, primjetio je novu –  s točno upisanim prezimenom. Sada već bivši rektor Sveučilišta u Splitu može odahnuti i mirno funkciju prepustiti kolegi Draganu Ljutiću.

Netom prije nego li je sada već bivšem rektoru splitskog sveučilišta, Šimunu Anđelinoviću, istekao mandat, na zgradu rektorata postavljena je ploča njemu u čast, međutim, s krivim prezimenom. Umjesto Anđelinović pisalo je Anđelović, što je odmah primijetio novinar Nove TV, Mario Jurič, te je to objavio na svom Twitter profilu.

Baš danas, kada je u Split stigla ministrica Divjak da bi pozdravila novog rektora Sveučilišta u Splitu, Dragana Ljutića, na zgradi rektorata našla se nova ploča s točno uklesanim prezimenom Anđelinovića, što je ponovno na Twitteru objavio Jurič. Nakon neugodnjaka koji se dogodio prije petnaestak dana, bivši rektor sada može biti miran jer i ministrica, a i svi ostali znat će kome je hvalospjev pisan, bez zabune.

– U mandatu rektora Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimuna Anđelinovića, Vlada Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem osigurala je sredstva za kupnju ove zgrade za potrebe Filozofskog fakulteta i rektorata. Zgrada je nakon preuređenja u rujnu 2018. godine predana na korištenje studentima i zaposlenicima Sveučilišta u Splitu, stoji na novoj ploči.

 

Odgovori