EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA

Povijest O nama Upisi Zanimanja Slobodno vrijeme Kontakt

Početak Ekonomske i trgovačke škole Čakovec pratimo od 1921. Godine kada je Naredbom Povjereništva za prosvjetu osnovana Kraljevska dvorazredna trgovačka škola.

Do drugog svjetskog rata doživjela je niz promjena, pa čak i prekid rada. Dolaskom Mađara u Međimurje 1941. godine otvara se Trgovačka akademija na mađarskom jeziku koja je smještena u Starom gradu Zrinskih. Po završetku rata u školi se obrazuju trgovački kadrovi srednje ekonomske struke i od 1959. godine naziva se Ekonomska škola.

Značajan trenutak u povijesti naše ustanove je izgradnja nove školske zgrade 1961. godine u kojoj djelujemo i danas. Promjene u sustavu obrazovanja 70-tih spajaju našu školu s Gimnazijom Čakovec u Srednjoškolski centar „Josip Slavenski“ Čakovec.

Kao samostalna ustanova škola počinje djelovati od šk.godine 1991./92. pod nazivom Ekonomska i trgovačka škola Čakovec Danas se u našoj školi učenici obrazuju za zanimanja ekonomist, komercijalist, upravni referent i hotelijersko-turistički tehničar u četverogodišnjem trajanju i zanimanje prodavač u trogodišnjem trajanju. Isti programi provode se i u obrazovanju odraslih.

Ponosni smo na pozitivno ozračje u školi u kojoj razvijamo kvalitetu i potičemo suvremena dostignuća u odgoju i obrazovanju.

Za svoj rad učenici, zaposlenici i škola kao ustanova dobili su brojne nagrade, priznanja, diplome i zahvalnice koje nas sve obavezuju na kvalitetno daljnje djelovanje.

I u budućim izazovima u školi će se stvarati uvjeti za poticanje i razvoj znanja, vještina, kreativnosti, kao i osobnosti mladih naraštaja.

Naše geslo je „Mijenjajući sebe, mijenjamo svijet oko sebe“.

Povijesno gledano početke Ekonomske i trgovačke škole Čakovec pratimo od 1921. godine kada je Naredbom Povjereništva za prosvjetu osnovana Kraljevska dvorazredna trgovačka škola.

Sve o školi pogledajte u prezentaciji (pdf).

Drage osmašice i osmaši, dragi roditelji,
dobro nam došli na mrežne stranice Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu, koja se ponosi sa svojih 93 godine tradicije i iskustva, hvala vam na pokazanom interesu!

Preporučujemo prvo pogledati prezentaciju škole, namijenjenu prije svega vama, budućim učenicama i učenicima ETŠ-a i vašim roditeljima.

Nakon toga predlažemo razmotriti tablicu sa svim zanimanjima koja možete u našoj školi upisati, trajanjem školovanja, bodovnim pragovima i predmetima posebno važnima za upis u svako pojedino zanimanje

Napokon, molimo pogledajte dojmove naših bivših učenica i učenika.

Bit ćemo počašćeni izaberete li Ekonomsku i trgovačku školu za nastavak svoga školovanja i postanemo li dio zajedničkoga tima – dobro nam došli!

Sve o upisima u Ekonomsku i trgovačku školu pogledajte ovdje.

Ekonomska gimnazija

 • Upravni referent

 • Prodavač

 • Komercijalist

 • Hotelijersko-turistički tehničar

 • Ekonomist

Školujemo gimnazijalce koji razmišljaju poduzetnički

 • stjecanje znanja iz općeobrazovnih predmeta: hrvatski jezik, 2 strana jezika i poslovni strani jezik, povijest, vjeronauk, etika, geografija, matematika, kemija, biologija, psihologija, politika i gospodarstvo, sociologija, likovna umjetnost i informatika

 • potpuna pripremljenost za državnu maturu

 • odlična podloga za studij ekonomije i ostale fakultete

 • temeljna znanja za osnivanje i vođenje tvrtke: stjecanje znanja iz područja financija i vrijednosnica, menadžerska znanja i vještine, marketinška znanja i vještine

 • hrabro ulaženje u svijet poduzetništva :
  razvijanje suvremenih načina komunikacije učenjem poslovnog stranog jezika,odnosa s javnošću i poslovnih komunikacija,
  simulacija cjelokupnog poslovanja poduzetnika kroz vježbeničke tvrtke,  razvijanje inovativnosti i kreativnosti,
  nastup na sajmovima
  stjecanje znanja i vještina iz
  daktilografije, računovodstva 
  i statistike kao temelja za istraživanje i pripremanje poslovnih planova,
  matematike kao baze za ekonomsko odlučivanje
  i poslovne informatike

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec

Vladimira Nazora 36,
40 000 Čakovec

OIB: 67078619889

Tel: 040 312 520

Fax: 040 310 982

e-mail: ets@ets.hr

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 5 Ocjena: 4.2
Kvaliteta nastave 4.2
Opremljenost učionica 4.2
Knjižnica 4.2
Izvannastavne aktivnosti 4.2
Dostupnost interneta 4.2
Prostori za druženje 4.2
Mogućnosti zapošljavanja 4.2
Preporuka upisa 4.2

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2017/2018 Glasova: 1 Ocjena: 3.5
2016/2017 Glasova: 1 Ocjena: 5
2014/2015 Glasova: 1 Ocjena: 4.5
2012/2013 Glasova: 39 Ocjena: 3.81

Odgovori