Elektrotehnička i prometna škola Osijek

O nama Povijest škole Uvjeti upisa Fotografija Video Kontakt podaci Aktivnosti u školi Posebnosti škole Regionalni centar kompetentnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva Centar izvrsnosti u području elektrotehnike i računalstva

Elektrotehnička i prometna škola Osijek ima dugogodišnje iskustvo u redovnom obrazovanju učenika te obrazovanju odraslih u području stjecanja stručne spreme, prekvalifikacije ili stručnog usavršavanja. Područje rada škole strukovno je obrazovanje u sektorima elektrotehnika i računalstvo te promet i logistika, a zanimanja u kojem obrazujemo naše učenike su: elektrotehničar, tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku, tehničar za elektroniku, tehničar cestovnog prometa i vozač motornog vozila.

Početak obrazovanja stručnih kadrova elektrotehničke struke seže od početka 20.st., a povezan je s osnivanjem i radom većih tvornica u gradu Osijeku u Državnoj stručno-zanatskoj školi iz 1929.g.Tijekom svoje povijesti škola je često mijenjala ime i dopunjavala se s drugim programima i drugim školama. Značajke ovih škola su zajednički rad na obrazovanju učenika za strojarska i elektro zanimanja. Zvali smo se i Državna srednja tehnička škola i Tehnička škola “Nikola Tesla”, Metalski školski centar, Elektrometalski školski centar, Prva tehnička škola Osijek da bi 1996. dobili ime Elektrotehnička i prometna škola Osijek.

Na osnovu Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole („Narodne novine“, br. 49/15 i 47/17) i Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole škola će objaviti natječaj za upis. Planirani je upis učenika u zanimanja elektrotehničar, tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku, tehničar za elektroniku, tehničar cestovnog prometa i vozač motornog vozila (trogodišnje zanimanje). Za upis se boduju opći uspjeh 5., 6., 7. i 8. razreda te ocjene iz 7. i 8. razreda iz predmeta Hrvatski jezik, Matematika, Prvi strani jezik, Fizika, Tehnička kultura, Geografija. Za pojedina zanimanja potrebni je dostaviti liječničku svjedodžba medicine rada ili potvrda nadležnog školskog liječnika što će biti navedeno u natječaju.

Adresa: Istarska 3, 31000 Osijek

Telefon: 031-208-400

Mail škole ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr

OIB: 28015293209

Link na web stranicu škole http://elpros.net/

Učenicima se pruža mogućnost sudjelovanja u brojnim izvannastavnim aktivnostima vezanim uz elektrotehniku, računalstvo i promet, ali i onima vezanima uz matematiku, fiziku i hrvatski jezik. Posebnu pozornost poklanjamo razvoju svih vrsta pismenosti. Osvajamo brojne medalje na natjecanjima inovatora, sudjelujemo u različitim znanstvenim projektima, humano djelujemo kroz školski volonterski klub EMŠA, imamo Planinarski klub Dumina, a vjerojatno jedini na našem području imamo i poseban Klub ljubitelja Japana 45. paralela. U Školskom sportskom klubu Kune osvajamo brojna odličja, u timskim sportovima i posebno njegovanoj šahovskoj sekciji.

Ekološka smo škola, sudjelujemo u izradi i natjecanju solarnih automobila, održavamo Ljetnu školu zelenih vještina (solarne energije), a električnu energiju proizvodimo putem solarnih panela. Zanimanja su nam atraktivna, o čemu svjedoči popunjenost na upisima. Ponosni smo vlasnici Povelje za mobilnost Erasmus + i sudjelujemo u brojnim međunarodnim projektima. Škola je i nositeljica statusa eTwinning škole za 2020-2021.

Naša se škola odabrana na natječaju uz još 24 hrvatske škole iz pet sektora – informacijskih tehnologija, strojarstva, elektrotehnike i računarstva, poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva i zdravstva zahvaljujući razvojnom planu i postojećem potencijalu škole. Prikazali smo kako se škola može povezati s gospodarstvom i razvojnim planom lokalne zajednice, ponudili mogućnost razvoja novih strukovnih programa, programa za cjeloživotno obrazovanje, prostorni kapaciteti i obuku nastavnog kadra, nova zapošljavanja te održivost, relevantnost i povezanost s gospodarstvom područja na kojem živimo. Dobivenim sredstvima dogradit ćemo prostor, izgraditi infrastrukturu i obučavati nastavni kadar.

Ovo je prvi korak ostvarivanja kurikularne reforme strukovnog obrazovanja. Ponosni smo što smo vlastitim trudom i zajedničkim radom ostvarili ovaj uspjeh i spremni smo za izazove koji su pred nama.

Škola je Centar izvrsnosti u području elektrotehnike i računalstva, pružamo a proglašeni smo i europskom točkom za darovite uz još deset hrvatskih škola. Učenicima 7. i 8. razreda OŠ te 1. i 2. razreda SŠ u županiji pružamo 6 aktivnosti – Šah i računala, Python za znatiželjne,Budi MULTIMEDIJAlan, Zelena elektrotehnika, 2D i 3D modeliranje i Web dizajn.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 10 Ocjena: 4.08
Kvaliteta nastave 3.9
Opremljenost učionica 4
Knjižnica 4.2
Izvannastavne aktivnosti 4.2
Dostupnost interneta 4.1
Prostori za druženje 3.8
Mogućnosti zapošljavanja 4.2
Preporuka upisa 4.2

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2018/2019 Glasova: 9 Ocjena: 3.83
2017/2018 Glasova: 21 Ocjena: 4.01
2015/2016 Glasova: 1 Ocjena: 2.38
2013/2014 Glasova: 2 Ocjena: 3.25
2012/2013 Glasova: 7 Ocjena: 3.55

Odgovori