Pretraga

Srednja škola

Elektrotehnička i prometna škola Osijek

Elektrotehnička i prometna škola Osijek ima dugogodišnje iskustvo u redovnom obrazovanju učenika te obrazovanju odraslih u području stjecanja stručne spreme, prekvalifikacije ili stručnog usavršavanja. Područje rada škole strukovno je obrazovanje u sektorima elektrotehnika i računalstvo te promet i logistika, a zanimanja u kojem obrazujemo naše učenike su: elektrotehničar, tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku, tehničar za elektroniku, tehničar cestovnog prometa i vozač motornog vozila.

Početak obrazovanja stručnih kadrova elektrotehničke struke seže od početka 20.st., a povezan je s osnivanjem i radom većih tvornica u gradu Osijeku u Državnoj stručno-zanatskoj školi iz 1929.g.Tijekom svoje povijesti škola je često mijenjala ime i dopunjavala se s drugim programima i drugim školama. Značajke ovih škola su zajednički rad na obrazovanju učenika za strojarska i elektro zanimanja. Zvali smo se i Državna srednja tehnička škola i Tehnička škola “Nikola Tesla”, Metalski školski centar,Elektrometalski školski centar, Prva tehnička škola Osijek da bi 1996. dobili ime Elektrotehnička i prometna škola Osijek.

Na osnovu Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole („Narodne novine“, br. 49/15 i 47/17) i Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole škola će objaviti natječaj za upis. Planirani je upis učenika u zanimanja elektrotehničar, tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku, tehničar za elektroniku, tehničar cestovnog prometa i vozač motornog vozila (trogodišnje zanimanje). Za upis se boduju opći uspjeh 5., 6., 7. i 8. razreda te ocjene iz 7. i 8. razreda iz predmeta Hrvatski jezik, Matematika, Prvi strani jezik, Fizika, Tehnička kultura, Geografija. Za pojedina zanimanja potrebni je dostaviti liječničku svjedodžba medicine rada ili potvrda nadležnog školskog liječnika što će biti navedeno u natječaju.

Adresa: Istarska 3, 31000 Osijek

Telefon: 031-208-400

Mail škole ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr

OIB: 28015293209

Link na web stranicu škole http://elpros.net/

Tijekom školske godine uz redovitu nastavu u školi njegujemo niz nastavnih i izvannastavnih aktivnosti u kojima želimo učenicima dati mogućnosti za razvijanje socijalnih i društvenih vještina. Provodimo školske projekte, obilježavamo prigodne dane kojima želimo razvijati zajedništvo i njegovati vlastiti identitet – Dan kravate, Dani kruha, Dan ružičastih majica, Dan kariranih košulja,Brkati studeni… Pripremamo otvorene dane za učenike osnovnih škola, otvaramo svoja vrata poslodavcima i fakultetima koji se predstavljaju našim učenicima, sudjelujemo u danima mobilnosti, danima Eu projekata. Redovito osvajamo nagrade na natjecanjima – Ideja godine, državna natjecanja iz Informatike vožnje motornih vozila, Državno natjecanje učenika strukovnih škola World Skills Croatia…

Škola je imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru elektrotehnika i računalstvo te se trenutno provode projekti za uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti. Nastojimo projektom osigurati nove suvremene prostore za rad učenika nastavnika, pratimo nove tehnologije te osiguravamo stručno usavršavanje nastavnika usmjerenih na nove tehnologije i trendove.

Tijekom prošlih godina svojim radom i djelovanjem nastojali smo se uključiti u provedbu niza europskih projekata u kojima nudimo nove mogućnosti učenicima i osiguravamo usavršavanje nastavnika. Učenici i nastavnici škole sudjeluju u projektima mobilnosti učenika u stručnoj praksi i učenju temeljenu na radu u zemljama Europske unije, a škola je dobitnica Erasmus+ akreditacije za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju do 2027. Škola je ujedno dobitnica statusa eTwinning škole za 2020.-2021. godinu. Sudjelovanjem u Erasmus+ projektima želimo jačati internacionalizaciju i prepoznatljivost škole na europskom području.

Škola je imenovana i Centrom izvrsnosti u elektrotehnici i računalstvu Osječko-baranjske županije te pruža mogućnost razvoja kreativnosti i inovativnosti učenicima osnovnih i srednjih škola županije.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Elektrotehnička i prometna škola Osijek
Share via
Copy link
Powered by Social Snap