Geodetska tehnička škola

Srednja škola: Geodetska tehnička škola

Lokacija:

Avenija Većeslava Holjevca 15

O nama:

Geodetska tehnička škola ima gotovo 400 učenika i 40 djelatnika (dva profesora su savjetnici, a dvije profesorice su mentorice). Jedina je geodetska škola u Republici Hrvatskoj. Završetkom ove škole učenici stječu srednju stručnu spremu sa zvanjem geodetski tehničar. Zvanje geodetskog tehničara može se steću u još 6 polivalentnih škola.

Zašto upisati tu školu?

U ovoj kvalitetnoj školi dobiva se solidna naobrazba korištenjem suvremenih informacijskih sustava i tehnike te stručnost koja se traži na tržištu rada. Radi se s modernim digitaliziranim instrumentima i služi se sustavom navigacijsko-mjernih satelita, tzv. GPS-om.

Stvaraju se digitalne karte, digitalni modeli terena i prostorni informacijski sustavi. Škola je odlična za đake koji vole matematiku, fiziku i informatiku, a poslije bez problema mogu upisati fakultet.

Bodovi:

44

Smjerovi:

  • geodetski tehničar

  • eksperimentalni program – tehničar geodezije i geoinformatike

Zašto upisati školu i njezine posebnosti:

Za geodetskim tehničarima i dalje postoji potreba na tržištu, koja je za razliku od mnogih drugih profesija prilično ostvariva. Može se raditi u državnoj geodetskoj upravi, raznim katastarskim uredima, ali i u privatnim uredima geodeta.

Ono što razlikuje praksu ove škole od drugih jest što se velik dio odvija u prirodi na svježem zraku. Učenicima predaju diplomirani geodeti, inženjeri koji su završili odgovarajući fakultet.

Opremljenost:

Škola ima najbolje opremljene kabinete za geodeziju u cijeloj državi, te široki spektar najsuvremenijih geodetskih instrumenata.

Postoje i dvije informatičke radionice te GPS stanica.  Škola ima svoje igralište i svoju dvoranu za tjelesni odgoj

Dostignuća:

Jako je dobra priprema za sve fakultete, a naročito one koje se bave problemima prostora. Ta škola je prva aktivna GLOBE škola u Hrvatskoj, a GLOBE je globalni međunarodni znanstveno-edukacijski ekološki projekt koji povezuje više od 15 tisuća škola iz više od 100 zemalja u zajedničkom nastojanja upoznavanja i očuvanja globalnog okoliša.

Ekipa škole redovito sudjeluje u projektu “This Is Our Time” – globalnom komunikacijskom projektu koji se održava jednom godišnje pod pokroviteljstvom UNESCO-a, a cilj mu je omogućiti mladim ljudima da komuniciraju putem interneta na različite načine i o različitim temama.

Pripreme za državnu maturu:

Učenike njihovi profesori tijekom školske godine pripremaju za ispite iz hrvatskog, matematike i fizike.

Mogućnost upisa fakulteta:

Učenici redom upisuju Geodetski fakultet, građevinu na TVZ – u, smjer geomehanike u Varaždinu te Rudarsko geološko naftni fakultet.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 4 Ocjena: 4.16
Kvaliteta nastave 4.25
Opremljenost učionica 4.5
Knjižnica 3.5
Izvannastavne aktivnosti 3.25
Dostupnost interneta 5
Prostori za druženje 4
Mogućnosti zapošljavanja 4.25
Preporuka upisa 4.5

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2016/2017 Glasova: 2 Ocjena: 4.31
2012/2013 Glasova: 4 Ocjena: 3.56

Profesori

Ime i prezime Predmet Ocjena
Josipa Matanić hrvatski jezik 3.44

One comment

Odgovori