Privatna gimnazija i ekonomsko-informatička škola Futura

O nama Povijest škole Uvjeti upisa Kontakt podaci Aktivnosti u školi Posebnosti škole Online učenje Erasmus+ projekti Game development

Privatna škola Futura je srednja škola usmjerena na pružanje kvalitetnog strukovnog obrazovanja s naglaskom na korištenju digitalnih tehnologija u svakodnevnoj nastavi i individualnom pristupu prema učenicima i njihovim roditeljima.

Futura od 2020. godine nudi mogućnost upisa smjera tehničar za računalstvo i smjera ekonomist. Oba kurikuluma su usklađena s gradivom državne mature, a program tehničara za računalstvo dopunjen je fakultativnim predmetima za razvoj video igara. Nastava je organizirana u jutarnjoj smjeni te se odvija u izvrsno opremljenim učionicama i kabinetima. U svakoj je učionici instaliran projektor, svaki nastavnik ima na raspolaganju vlastito prijenosno računalo, a u sklopu škole su i dvije informatičke učionice sa svom opremom potrebnom za održavanje informatičke nastave i računalnih labosa. Škola posjeduje i kabinet opremljen materijalima i alatima potrebnima za praktičnu nastavu iz fizike i kemije.

Neke od pogodnosti koje škola nudi su kontinuirane pripreme za državnu maturu, organizirano učenje u školi, online učenje putem interne digitalne platforme i mogućnost sudjelovanja u Erasmus+ projektima.

Učenici Future su na Carnetu 2011. osvojili nagradu za drugu najbolju web stranicu, a 2012. u sklopu projekta “Sigurnost djece na internetu” nagradu za najskockaniju web stranicu. Neki od recentnijih rezultata učenika su osvojeno prvo i drugo mjesto na državnom natjecanju iz matematike te treće mjesto na državnom natjecanju iz informatike 2019. Iste godine je Oskar znanja osvojio učenik 1. razreda, državni prvak iz matematike.

Privatna gimnazija i ekonomsko-informatička škola Futura
Privatna gimnazija i ekonomsko-informatička škola Futura

Škola Futura je osnovana 2003. godine. U svojim počecima nudila je obrazovanje za smjer ekonomist da bi s vremenom ponudu proširila programom tehničar za računalstvo i gimnazijskim programima. U međuvremenu je škola narasla te se preselila na trenutačnu lokaciju na Sveticama, u blizini Ekonomskog fakulteta. Danas broji oko 120 učenika i 19 djelatnika. Od 2020. godine glavni fokus obrazovanja škole Futura je pružanje kvalitetnog strukovnog obrazovanja s ciljem formiranja učenika u mlade profesionalce koji će po završetku srednje škole biti spremni za upis na fakultet, ali i početak vlastite radne karijere.

Za upis u Privatnu školu Futura ne postoji definirani bodovni prag. U obzir se uzima vladanje te razgovor s ravnateljicom i pedagoginjom koji treba proći svaki budući učenik. Od dodatne dokumentacije, za smjer tehničar za računalstvo nužna je liječnička svjedodžba medicine rada, a za smjer ekonomist je potrebna potvrda nadležnog školskog liječnika.

Adresa škole: Budakova 1D, 10000 Zagreb
Broj telefona: 098/927-4009, 01/4828-571
Mail škole: info@skola-futura.hr
Oib škole: 67115830398
Link na web stranicu škole: https://www.skola-futura.hr/

U sklopu redovnog rasporeda ili kao zamjena za standardne školske satove, nastavnici škole Futura često organiziraju gostujuća predavanja, terensku nastavu, posjete raznim fakultetima, konferencijama, tvrtkama i proizvodnim pogonima. Zajednički odlasci u kazalište, kao i na događaje od interesa učenika – poput Reboot Infogamera ili Interlibera – standardni su dio školskog kalendara. Osim toga, razne memorijalne dane u godini učenici i nastavnici često simbolično obilježavaju dodatnim, edukativno-zabavnim aktivnostima (poput Dana ružičastih majica, Dana broja Pi i drugo).

Školski život i aktivnosti Future moguće je pratiti na webu i Facebook stranici škole.

Privatna škola Futura počinje s pripremom svojih učenika za državnu maturu već od prvog razreda. Svake godine se rezimira najvažnije gradivo iz obveznih predmeta, a u 4. razredu učenici imaju organizirane besplatne dodatne pripreme za državnu maturu kao dio redovne nastave.

Također, u sklopu školskog rasporeda učenici imaju organizirana učenja pod vodstvom nastavnika. Tijekom njih, učenici mogu raspraviti nejasnoće u gradivu, vježbati zadatke, učiti ili pisati domaću zadaću. Glavni cilj učenja u školi je da učenici dobiju odgovore na sva svoja pitanja te da se njihovo slobodno vrijeme maksimalno rastereti od školskih obveza.
Osim toga, učenici imaju mogućnost i online učenja putem interne platforme Moj online razred. Platforma služi kao repozitorij materijala za učenja u raznim oblicima, kao oglasna ploča, ali i komunikacijski kanal s nastavnicima i ostalim učenicima putem foruma.
Brojni Erasmus+ projekti u kojima Futura iz godine u godinu sudjeluje dodatna su mogućnost za neformalno učenje, širenje vidika i vježbanje stranih jezika te predstavljaju posebnost škole koja može dodatno obogatiti i nadograditi znanja, vještine i iskustva učenika.

Posjedovanje vlastitog online sustava za učenje, Moj online razred, bio je glavni razlog zašto u ožujku 2020. nastavnici i učenici škole Futura nisu imali nikakvih problema kod prelaska na nastavu na daljinu.

Sustav, koji je baziran na Moodle platformi, nudi mogućnost objave nastavnih materijala u raznim oblicima – od fotografija, Word, PowerPoint ili PDF dokumenata do video lekcija. Na njega je moguće dodati razne školske vijesti, u obliku linkova ili tekstova, obavijesti o provjerama znanja, a moguća je i komunikacija korisnika putem foruma. Pristup Mom online razredu imaju isključivo učenici i nastavnici Future. Zgodno je rješenje za sve one koji propuste dan u školi, ne stignu pohvatati bilješke na satu ili su zaboravljive prirode i treba im podsjetnik za provjere znanja i druge nastavne obveze.

Škola Futura u prosjeku svake školske godine sudjeluje u dva Erasmus+ projekta. Kroz te projekte moguće je steći znanja i vještine s kojima bi učenik teško došao u dodir isključivo kroz redovnu nastavu. Obično su u pitanju projekti koji razvijaju digitalne vještine, kritičko razmišljanje, nove metode učenja i predavanja, koji se bave socijalno osjetljivim skupinama i njihovom inkluzijom u obrazovanje.

Za neke učenike Erasmus+ projekti su jedna od rijetkih prilika za putovanje u inozemstvo. Na taj način mogu upoznati svoje vršnjake iz različitih dijelova Europe, naučiti više o njihovim kulturama, vježbati strani jezik, razvijati empatiju, toleranciju i duh odgovornog, europskog građanstva. Mogućnost besplatnog putovanja Europom u sklopu ovakvih projekata dosad je iskoristilo stotinjak učenika Future.

Erasmus+ projekti često imaju rezultate korisne članovima šire zajednice. Jedan od takvih projekata u kojem je sudjelovala škola Futura bio je New literacy set koji je rezultirao online platformom za nastavnike punom besplatnih online materijala za organizaciju radionica na temu komunikacijske, informacijske i financijske pismenosti (http://newliteracyset.eu/moodle/?lang=hr ).

Sukladno trendu brzog rasta industrije video igara, ali i izraženim afinitetima učenika, škola Futura je program tehničara za računalstvo obogatila fakultativnim predmetima za game development. Predmeti koji su u ponudi svim učenicima zainteresiranima za razvoj video igara su: 3D modeliranje za računalne igre (2. razred), Programiranje 2D računalnih igara (3. razred) i Programiranje 3D računalnih igara (4. razred).

Kroz njih se učenici upoznaju s najnovijim tehnologijama korištenim u razvoju video igara te usvajaju znanja i vještine nužne za samostalno osmišljavanje, dizajniranje i izradu video igara – vještine koje posjeduju suvremeni game developeri. Na ovaj način, učenik dobiva mogućnost obogatiti svoje redovno obrazovanje unutar matične škole, bez potrebe za pohađanjem dodatnih usavršavanja.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 14 Ocjena: 2.63
Kvaliteta nastave 2.79
Opremljenost učionica 2.79
Knjižnica 1.93
Izvannastavne aktivnosti 2.36
Dostupnost interneta 3.14
Prostori za druženje 2.57
Mogućnosti zapošljavanja 3
Preporuka upisa 2.43

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2018/2019 Glasova: 2 Ocjena: 3
2017/2018 Glasova: 2 Ocjena: 3

Odgovori