Pretraga

Srednja škola

Prva privatna gimnazija Zagreb

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti prva je privatna srednja škola u Republici Hrvatskoj, a upisuje učenike u opći i jezični gimnazijski smjer. Od samog osnivanja 1993. godine radi na istim principima: stjecanje europskog obrazovanja, učenje triju svjetskih jezika, razvijanje osobnosti i poticanje raznovrsnih interesa, stjecanje obrazovanja u malim grupama u prijateljskom ozračju, individualan pristup, svladavanje vještine dobrog ponašanja i sigurnog nastupa kroz nastavu govorništva. Učenici i roditelji biraju Prvu privatnu gimnaziju jer smo kroz 28 godina iskustva razvili vlastitu metodu rada koja omogućava vrhunsko obrazovanje u sredini koja je ugodna i poticajna učenicima, profesorima i roditeljima.

Našu školu obilježava modularna, blokovska i interdisciplinarna nastava. Njegujemo poticanje kritičkog mišljenja, što se trudimo provoditi na svakom satu, neovisno o kojem je predmetu riječ, a učenike učimo učiti od prvog razreda: s njima prolazimo metode koje im mogu biti od pomoći u obrazovnom procesu te olakšati savladavanje gradiva.

Naši učenici nemaju potrebe za instrukcijama jer su svi njihovi profesori na raspolaganju za konzultacije, kako bi im pomogli lakše savladati nastavni program. Od trećeg razreda učenike pripremamo za ispite Državne mature, a također održavamo naprednu nastavu: iz matematike, informatike, stranih jezika te učenike pripremamo za natjecanja.

Učenici Prve privatne gimnazije uče engleski i njemački jezik. U ponudi fakultativnih jezika učenici općeg smjera mogu u drugom razredu izabrati program učenja talijanskog, španjolskog ili nekog drugog jezika, te informatiku, a učenici jezičnog smjera u trećem razredu mogu izabrati treći strani jezik i informatiku.

Prva privatna gimnazija je pripremni centar za ESOL ispite Sveučilišta Cambridge: napredovali smo do statusa Silver Addvantage Partner British Councila zahvaljujući velikom broju naših učenika koji uspješno polažu ove ispite iz godine u godinu. Ujedno pripremamo učenike za certifikate B1 i B2 Goethe instituta iz poznavanja njemačkog jezika.

Posebno smo ponosni na međunarodni projekt: Harvard Model United Nations (simulacija rada Ujedinjenih naroda u organizaciji Harvardskih studenata u Bostonu). Naime, već 12 godina za redom jedina smo škola iz Hrvatske i jedna od rijetkih u Europi koja redovito sudjeluje na ovoj najvećoj svjetskoj debati koja simulira rad UN-a.

U svakom učeniku pokušavamo otkriti u čemu je dobar, koje su njegove kreativne i intelektualne vještine te ga poticati da se u tom smjeru dalje razvija.

Nakon svih ovih godina godine nije samo uspješna naša škola, nego i naši učenici: među bivšim učenicima brojni su doktori znanosti, liječnici, stomatolozi, arhitekti, pravnici, ekonomisti, inženjeri, menadžeri, glumci i profesori. Za sebe znamo reći kako smo mala škola za velika znanja.

Prva privatna gimnazija može biti tvoja buduća škola – stekni obrazovanje i prijatelje za cijeli život!

9 razloga zašto je Prva privatna gimnazija prava škola za vaše dijete

 1. 82% učenika upisuje prvi izbor na fakultetu i svi učenici uspješno polažu Državnu maturu.
 2. Škola je Preparation Centre for Cambridge ESOL Examinations – najugledniji europski certifikat iz poznavanja engleskog jezika. Ujedno pripremamo učenike za polaganje ispita Goethe-Zertifikat B1 iz njemačkog jezika, u organizaciji Goethe-Instituta.
 3. Jedina škola iz Hrvatske koja redovito sudjeluje na konferenciji Harvard Model United Nations u Bostonu.
 4. Izvrsni i motivirani profesori.
 5. Individualan pristup svakom učeniku.
 6. Nastava je interdisciplinarna, dinamična, a odvija se u blokovima i modulima
 7. Veliki izbor izvannastavnih aktivnosti i dodatne napredne nastave
 8. Uz redovne konzultacije u školi, ne trebaju dodatne instrukcije.
 9. Nulta stopa tolerancije za svaki oblik diskriminacije.

foto: Prva privatna gimnazija | privatna arhiva

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti osnovana je 1993. godine kao prva privatna srednja škola u Republici Hrvatskoj. Od početka radi na istim principima: stjecanje europskog obrazovanja, učenje triju svjetskih jezika, razvijanje osobnosti i poticanje raznovrsnih interesa, stjecanje obrazovanja u malim grupama u prijateljskom ozračju, individualan pristup, svladavanje vještine dobrog ponašanja i sigurnog nastupa kroz nastavu govorništva.

PPG je kroz 28 godina rada objedinila svoju osnovnu koncepciju privatnog školstva:

 • rad u malim grupama
 • učenje triju stranih jezika – engleski, njemački, talijanski/španjolski
 • nastava govorništva
 • veliki broj izvannastavnih aktivnosti – novinarska grupa, dramska grupa, napredni tečajevi za engleski jezik (FCE, CAE, Cambridge ESOL Examinations, IELTS), Harvard Model United Nations, napredna informatika i napredna matematika, filmska grupa, prva pomoć… ili bilo koja druga izvannastavna aktivnost, ovisno o interesima učenika.
 • mogućnost učenicima pohađanja informatike od 1. do 3. razreda u općoj gimnaziji
 • intenzivna suradnja s relevantnim domaćim i međunarodnim institucijama – British Council, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Goethe Institut.

Prva privatna gimnazija upisat će 28. generaciju učenika u prvi razred u školskoj godini 2021./2022., a u tijeku su razgovori za upis.

Prva privatna gimnazija upisuje učenike u prvi razred općeg ili jezičnog usmjerenja te, ovisno o popunjenosti, u više razrede (2., 3. i 4. razred jezične gimnazije ili 2., 3. i 4. razred općeg gimnazijskog usmjerenja).

Prijave i upisi u Prvu privatnu gimnaziju s pravom javnosti održat će se, kao i dosad, preko stranice Upisi.hr. Podsjećamo, u lipnju birate šest škola, a sustav potom odrađuje rangiranje. Zbog toga je potrebno Prvu privatnu gimnaziju označiti kao prvi ili drugi izbor. Iako se prijave za Prvu privatnu gimnaziju rade elektronskim putem preko Upisi.hr, važno je da kandidati uz to prođu interno online testiranje (pisanje motivacijskog eseja).

Postupak upisa je jednostavan. Za početak, dogovorite termin za inicijalni razgovor pozivom na 099 48 52 142 ili putem e-maila: info@ppg.hr. Sredinom lipnja slijedi online testiranje koje se sastoji od pisanja motivacijskog eseja. Testiranje ukupno traje 90 minuta.

Dokumenti potrebni za upis su:

 • rodni list
 • domovnica
 • svjedodžbe 5.-8. razreda.

Konačan upis potvrđujemo potpisom ugovora o školovanju. Za sve informacije nas možete kontaktirati na broj 099/48 521 42.

Andrije Hebranga 21

10 000 Zagreb

01/4852-142

01/4883-663

099/4852-142

099/3147-990

info@ppg.hr

OIB škole: 63620386925

Link na web stranicu škole:

https://ppg.hr/

Učenici mogu odabrati neke od mnogobrojnih izvannastavnih aktivnosti koje uključuju: pripreme za certifikate Sveučilišta Cambridge ili Goethe instituta (FCE, CAE, CPE, B1 i B1), Harvard Model United Nations, digitalni marketing, geografsko-istraživačka grupa, humanitarna grupa, English Debate Club, short story club, naprednu informatiku i naprednu matematiku, prvu pomoć, šah, Mindfulness, zbor, debatni klub ili grupe kao što su dramska, filmska, kreativna, prirodoslovna, novinarska (u sklopu koje izdajemo školski list PPG Times), fotografska i humanitarna.

Nastava u Prvoj privatnoj gimnaziji je modularna, blokovska i interdisciplinarna.

Interdisciplinarna nastava

Od početka njegujemo interdisciplinarni pristup predmetima u svakodnevnoj nastavi, a posebno za vrijeme Interdisciplinarnih dana te Otvorenog dana škole – temama pristupamo iz različitih aspekata, kako bi učenici dobili cjelovitu sliku i lakše usvojili gradivo.

Svako polugodište provedemo jedan Interdisciplinarni dan sudjelujući u zanimljivim radionicama koje povezuju nekoliko predmeta, a sve pod nazivom Interdisciplinarni dan. Tada učenici zadanoj temi pristupaju na kreativan način, a lakše i brže usvajaju nova znanja jer informacije povezuju iz nekoliko različitih pogleda: sa strane društvenih te prirodoslovnih predmeta.

Harvard Model United Nations

Posebno smo ponosni na sudjelovanja i uspjehe naših učenika na najvećoj svjetskoj simulacijskoj debati rada Ujedinjenih naroda Harvard Model United Nations, koja se odvija na glasovitom Sveučilištu Harvard. Riječ je o godišnjoj debatnoj konferenciji 3500 učenika iz 40-ak zemalja, a sudionici se uče izazovima međunarodnog pregovaranja i diplomacije, simulirajući rad Ujedinjenih naroda. Harvard pažljivo bira sudionike ove velike debate, stoga Prva privatna gimnazija s ponosom može reći kako je jedina škola iz Hrvatske i jedna od rijetkih iz cijele Europe koje imaju priliku redovito sudjelovati. Redovito sudjelujemo već 12 godina.

Međunarodni certifikati

Posvećenost učenju stranih jezika jedna je od prednosti školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji, jednako kao i prilike koje nudimo našim učenicima za daljnje usavršavanje. Certifikati koje stječu polaganjem ispita za koje se pripremaju u školi međunarodno su priznati i cijenjeni.

Prva privatna gimnazija godinama je službeno priznata kao pripremni centar za ESOL ispite Sveučilišta Cambridge u organizaciji British Councila. Učenike Prve privatne gimnazije pripremamo za polaganje ispita FCE (The First Certificate in English), CAE (The Certificate in Advanced English), CPE (The Certificate of Proficiency in English), u okviru ESOL ispita Sveučilišta Cambridge, te IELTS ispit (International English Language Testing System) – najpopularniji ispit iz engleskog jezika na svijetu koji vam pomoći da živite, studirate i radite širom svijeta. Ponosni smo što možemo reći da smo napredovali do statusa Addvantage Silver Partnera British Councila! Addvantage je shema British Councila namijenjena jezičnim centrima, sveučilištima i drugim institucijama koje prijavljuju kandidate za polaganje glasovitih ispita, a “zaslužili” smo je zahvaljujući velikom broju naših učenika koji svake godine uspješno polažu ove ispite.

Ujedno, u PPG-u pripremamo učenike za polaganje ispita Goethe-Zertifikat B1 i B2 iz njemačkog jezika. Riječ je o ispitu koji provodi Goethe-Institut, kulturna ustanova Savezne Republike Njemačke koja djeluje diljem svijeta s ciljem promicanja i potpomaganja učenja te podučavanja njemačkog jezika.

Konzultacije
Pod geslom “Ne instrukcijama, da konzultacijama” provodimo konzultativnu nastavu: učenici naše škole imaju priliku svakog dana doći na konzultacije iz nekog predmeta, kako bi lakše savladali nastavni program.

Dragi učenici i roditelji,

želite saznati više o Prvoj privatnoj gimnaziji i dogovoriti razgovor za upis u novu školsku godinu?

Pošaljite e-mail na info@ppg.hr ili nazovite 099 4852 142 i dogovorite razgovor – s budućim učenicima i roditeljima sada vodimo razgovore.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Prva privatna gimnazija Zagreb
Share via
Copy link
Powered by Social Snap