Prva privatna gimnazija

Srednja škola: Prva privatna gimnazija

Prva privatna gimnazija škola je po mjeri učenika koja se već 20 godina brine o generacijama mladih ljudi kojima osim formalnog obrazovanja pruža i prijateljsku podršku.

Upisi:

Prijave za upis su u tijeku.

Nakon dogovorenog sastanka, pozivamo na razgovor roditelje i zainteresiranog učenika, te molimo da tom prilikom donesu svjedodžbe 5., 6. i 7. razreda i đačku knjižicu.Upravo nam opušteni razgovor omogućuje da preciziramo afinitete djeteta, njegoveinterese i želje.Molimo roditelje da na upis donesu:

1.Domovnica
2.Rodni list
3.Svjedodžbe 5., 6., 7. i 8. razreda osnovne škole

Učenici pišu motivacijski esej i test sposobnosti koji se sastoji od provjere logičkog zaključivanja i kombinatorike.Učenici visokoplasirani na županijskim i državnim natjecanjima znanja imaju pravo na izravan upis.

Informacije i predbilježbe:

Andrije Hebranga 21
10000 Zagreb
tel i fax: 01/4852 142; 01/4883 663
mob: 099/4852142, 099/3417990
e-mail:prva-privatna-gimnazija@zg.t-com.hr

Smjerovi:

Opća gimnazija

Zašto upisati tu školu?

Osnovana je 1993. godine kao prva privatna gimnazija u Hrvatskoj, te je kroz 20 godina radaobjedinila svoju osnovnu koncepciju privatnog školstva:

-rad u malim grupama

-učenje triju stranih jezika – engleski, njemački, talijanski

-nastava govorništva

-veliki broj izvannastavnih aktivnosti – novinarska grupa, dramska grupa, napredni tečajevi za engleski jezik (FCE, CAE), PPG MUN, English breakfast, natjecanje Spelling bee, španjolski jezik, prirodoslovna grupa / ekološka grupa… ili bilo koja druga aktivnost ovisno o interesima učenika

-intenzivna suradnja s relevantnim domaćim i međunarodnim institucijama – British Council, Američka ambasada

Dugogodišnje iskustvo pokazalo je da je uz kvalitetno obrazovanje jednako važna i odgojna komponenta: „mala“ škola omogućuje skrb o svakom učeniku ponaosob, jamči prijateljsko i obiteljsko ozračje, bilo da je riječ o odnosima među učenicima, odnosima učenik – profesor, kao i ono najvažnije, odnosima učenik – roditelj – škola.

Konzultativna nastava iz pojedinih predmeta pomaže učenicima u svladavanju zahtjevnog nastavnog programa, a brojne slobodne aktivnosti potiču kreativnost i omogućuju učenicima da se afirmiraju sukladno svojim interesima i sposobnostima.

Dostignuća (znanje/sport):

Posebno smo ponosni na međunarodne projekte: Harvard Model United Nations (simulacija rada Ujedinjenih naroda u organizaciji Harvardskih studenata), Europeanschools for a living planet, te da smo škola partner University of Cambridge ESOL examinations te pripremamo učenike za Cambridge certifikate iz poznavanja engleskog jezika.
Nakon dvadeset godina nije samo uspješna škola (među bivšim učenicima brojni su doktori znanosti, liječnici, stomatolozi, arhitekti, pravnici, ekonomisti, inženjeri, menadžeri, glumci, profesori)

Učionice imaju 60 metara kvadratnih. Škola posjeduje poseban informatički kabinet. Svaki učenik ima svoj loker s ključićem gdje može ostaviti svoje stvari. Dvorana se nalazi malo dalje od škole, isto kao igralište.

Posebnosti:

Škola već 3 godine sudjeluje na susretu HMUN za što je potrebno dobiti pozi s Harvarda! Učenici sudjeluju u debatama na engleskom jeziku za što su potrebni mjeseci pripreme. Učenici se pripremaju i usavršavaju engleski jezik što im pruža mogućnost dobivanja CAMBRIDGE diplome. U pripremi je također i program dvojezične gimnazije, a zasad se u ovoj školi uče tri strana jezika i vježbaju se govorničke sposobnosti.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 2 Ocjena: 3.44
Kvaliteta nastave 3
Opremljenost učionica 3.5
Knjižnica 3
Izvannastavne aktivnosti 3.5
Dostupnost interneta 4
Prostori za druženje 3.5
Mogućnosti zapošljavanja 3.5
Preporuka upisa 3.5

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2017/2018 Glasova: 1 Ocjena: 1.5
2012/2013 Glasova: 1 Ocjena: 1

Odgovori