Pretraga

Srednja škola

Srednja škola Ban Josip Jelačić Zaprešić

SŠ Ban Josip Jelačić je srednjoškolska institucija u kojoj izvodimo 10 obrazovnih programa:

  • Opća gimnazija (općeobrazovni program),
  • Hotelijersko turistički tehničar, Ekonomist, Tehničar za računalstvo (4.-godišnji strukovni programi),
  • Prodavač, Frizer JMO, Kozmetičar JMO, Kuhar JMO, Slastičar JMO, Konobar JMO (3.-godišnji strukovni programi)

Izvodimo jedan općeobrazovni srednjoškolski program te 9 strukovnih obrazovnih programa u sektorima Elektrotehnike i računarstva, Turizma i ugostiteljstva, Ekonomije, trgovine i poslovne administracije te Osobnih i drugih usluga.

Škola je kvalitetnih prostornih kapaciteta (učionice, nastavnički kabineti, školska knjižnica, uprava škole) i izvrsno opremljena materijalno-tehničkim sredstvima i pomagalima za redovnu nastavu, kao i izvannastavne aktivnosti (kabineti, praktikumi, školska športska dvorana).

Škola je opremljena modernim praktikumima i laboratorijima, a nastava se održava uz pomoć suvremene tehnologije. Imamo najveću športsku dvoranu u županiji koja može primiti 1000 gledatelja, a na raspolaganju od vanjskih terena jesu 3 rukometna i 2 košarkaška terena te atletska staza. Galerija Anima, školska knjižnica,i medijateka i spremište za knjige čine vrlo atraktivan Knjižničko-informacijski centar škole.

Nastavni kadar i stručni suradnici su stručni, motivirani i redovito se stručno usavršavaju izvan škole i u školi.

U zvanje mentora napredovalo je 7 nastavnika i stručnih suradnika, a u zvanje savjetnika napredovalo je 10 nastavnika i stručnih suradnika što znači da je čak četvrtina nastavnika i stručnih suradnika napredovalo u zvanju.

Od 2019. godine, na Svjetski dan učitelja Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagrađuje 500 najboljih odgojno-obrazovnih radnika osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u Republici Hrvatskoj – 2019. je među njima nagrađeno šest, a 2020. čak osam nastavnika naše škole.

foto: Srednja škola Ban Josip Jelačić Zaprešić | privatna arhiva

Srednja škola Ban Josip Jelačić u Zaprešiću regionalnog je karaktera; to je jedina srednja škola na području zaprešićkog kraja koja pokriva područje od 50.000 stanovnika. Škola je svečano otvorena 16. listopada 2003. Izgradnju i opremanje ove moderne polivalentne škole omogućili su Ministarstvo prosvjete i športa, Zagrebačka županija i grad Zaprešić. Upisno područje prvenstveno čini područje grada Zaprešića i okolnih općina, ali i područja zapadne zone grada Zagreba te južne zone Krapinsko-zagorske županije.

Virtualna šetnja školom              https://tourmkr.com/F1wjjDjbhg/32972090p&251.17h&89.82t

„SŠBJJ – Tvoja škola“

SŠBJJ je Happy“

„17 ti je godina tek“

Školski list Ban 15

https://sites.google.com/view/ban15/po%C4%8Detna-stranica

Adresa škole                                  Trg dr. Franje Tuđmana 1, 10290 Zaprešić

Broj telefona                                 01 33 99 984

Mail škole                                      ured@ss-ban-jjelacic-zapresic.skole.hr

Oib škole                                        38660216794

Link na web stranicu škole          http://www.ss-ban-jjelacic-zapresic.skole.hr/

Redovna nastava odvija se u dvije smjene tako da se učenici tjedno izmjenjuju u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni. Nastava svih nastavnih predmeta u potpunosti je stručno zastupljena.

Škola snažno implementira suvremene nastavne metode i oblike rada poput projektne nastave i korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije. Dio školskih projekata prezentira se na Danu projektne nastave koji provodimo početkom svibnja svake godine.

Redovna se nastava vrlo često odvija u obliku izvanučioničke nastave (stručni posjeti, ekskurzije i sl.) čime snažno obogaćujemo iskustvo učenja naših učenika.

Učenička zadruga Ban je najbrojnija izvannastavna aktivnost. Cilj joj je razvijati učeničke transverzalne vještine pripremajući ih za nastavak obrazovanja i tržište rada. Djeluje u devet sekcija: Keramička sekcija, Sekcija za izradu sapuna, Likovna sekcija, Sekcija uslužnih djelatnosti, Sekcija osobnih usluga, Sekcija za promociju, Sekcija za računovodstvo, Sekcija za humanitarni rad te Sekcija za projekte na međunarodnoj razini.

U školi postoji i velik broj i drugih izvannastavnih aktivnosti poput Sekcije za poticanje višejezičnosti, Literarne skupine, Dramske skupine, Filmske i radijske skupine, Novinarske skupine, Dramske skupine, Banovih knjižničara, Keramičarske skupine, Školskoga zbora, Čitateljskog kluba..

Školski sportski klub obuhvaća košarku (ž i m), odbojku (ž), rukomet (ž i m), mali nogomet (m), badminton (m) i atletiku (m).

Uključenost velikog broja učenika i nastavnika u međunarodne Erasmus+ i eTwinning projekte

Škola potiče višejezičnost – Deutsches Sprachdiplom (DSD), fakultativna nastava, Sekcija za poticanje višejezičnosti, Europski dan jezika…

Izvrsni rezultati učenika na natjecanjima znanja i vještina kao i na sportskim natjecanjima

Velik broj sati izborne i fakultativne nastave

Velik broj školskih projekata

Misija škole: kvalitetnim obrazovnim i poticajnim odgojnim nastojanjima temeljenim na vrijednostima, vodimo svakog učenika u osobnom i profesionalnom rastu i razvoju i tako ga pripremamo ne samo za nastavak obrazovanja i/ili tržište rada već i za život.

Vizija škole: kvalitetna i suvremena, sigurna i prepoznatljiva, otvorena i poticajna škola koja odgovara na potrebe svih svojih dionika i kontinuirano razvija svoju kulturu.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap