Pretraga

Srednja škola

Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci

Križevci su gradić čije se područje proteže preko potkalničkog i bilogorskog prigorja. Broje oko 10000 stanovnika, a zajedno s prigradskim naseljima, preko 20 000 stanovnika. Još od 1252. godine Križevci se mogu pohvaliti statusom slobodnog kraljevskog grada. Iz povijesti gradića možemo izdvojiti burne događaje koji su završili poznatim Krvavim saborom, a od poznatih osoba, najčešće se spominje hrvatski svetac, Sv. Marko Križevčanin.

Križevci se diče svojom poviješću, tradicijom, a naročito tradicijom školovanja svojeg stanovništva. Poznati su još od nekih prošlih stoljeća po učiteljskoj i poljoprivrednoj školi, a u 19. stoljeće seže i početak strukovnog školstva. Davne 1839. godine osnovana je u Križevcima Šegrtska škola zbog potrebe da se osigura dovoljan broj stručnih ljudi za potrebe razvijenih križevačkih zanata i obrta. Od tog se trenutka ne prekida obrazovanje za obrtnička i strukovna zanimanja u Križevcima unatoč transformiranju škole, promjenama naziva, sustava školovanja, te stapanju u školske centre moderne 70-ih godina prošlog stoljeća. U Križevcima su se desetljećima osposobljavali majstori za metalsku, prehrambenu, građevinsku i tekstilnu struku, te razne tehničke struke.

Srednja škola „Ivan Seljanec“ koja slijedi tradiciju strukovnog školstva Križevaca, osnovana je 23.12. 1991. s nazivom Industrijsko-obrtnička škola, a današnje ime po poznatom križevačkom profesoru tjelesnog odgoja nosi od 1995. Od svega nekoliko zanimanja u svojim počecima, škola danas obrazuje oko 500 učenika u 7 obrazovnih sektora i 25 zanimanja. U srednjoj školi „Ivan Seljanec „ u okviru JMO-a trenutno obrazujemo slijedeća zanimanja: kuhar, konobar, krojač, zidar, automehaničar, strojobravar, mesar i stolar. Uz obrtnička zanimanja u školi se učenici mogu obrazovati i za četverogodišnja strukovna zanimanja : komercijalist, hotelijersko turistički tehničar, tehničar cestovnog prometa i računalni tehničar za strojarstvo. Učenici škole ističu se često na natjecanjima, pa je tako škola imala i državne prvake u području građevinarstva i tekstila. Škola je u javnosti poznata i po svojem doprinosu zajednici, od volontiranja, do humanitarnih akcija u školi i izvan nje, a posebno su se isticali učenici građevinskih zanimanja koji su u okviru svojih završnih radova sagradili i kuću za osobe kojima je bila potrebna (uz podršku Grada, križevačkih poduzeća i obrtnika).

Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija

Tokar – JMO

Strojobravar

6

Strojobravar – JMO

3

Plinoinstalater – JMO

3

Vodoinstalater – JMO

3

Automehaničar

6

Automehaničar – JMO

3

Računalni tehničar za strojarstvo

4

Pomoćni bravar – TES

3

Ekonomija, trgovina i poslovna administracija

Komercijalist

4

Turizam i ugostiteljstvo

Hotelijersko-turistički tehničar

4

Kuhar – JMO

3

Konobar – JMO

3

Pomoćni kuhar i slastičar – TES

3

Šumarstvo, prerada i obrada drva

Stolar – JMO

3

Graditeljstvo i geodezija

Zidar – JMO

3

Promet i logistika

Tehničar cestovnog prometa

4

Tekstil i koža

Krojač

4

Krojač – JMO

3

SREDNJA ŠKOLA “IVAN SELJANEC”

Adresa: TRG SV. FLORIJANA 14b

Broj pošte: 48 260 KRIŽEVCI

Telefon: 048/279-491

Telefax: 048/682-713

E-mail: ured@ss-iseljanec-kc.skole.hr

Web: http://www.ss-iseljanec-kc.skole.hr

Županija: KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

Ravnateljica: Gordana Juran-Ratković, prof.

ured@ss-iseljanec-kc.skole.hr

Tajnik (administrator imenika): Željko Jurić

zeljko.juric@skole.hr

Pedagog: Ljiljana Rodzinec, prof.

lj.rodzinec@gmail.com

Računovodstvo: Smiljana Fureš

racunovodstvo-ss-seljanec@kckzz.htnet.hr

Administrator resursa: Antun Martinović

antun.martinovic1@skole.hr

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci
Share via
Copy link
Powered by Social Snap