Pretraga

Srednja škola

Srednja škola Konjščina

U SŠK učenici se obrazuju u tri područja (strojarstvo, elektrotehnika i ekonomija) za zanimanja: tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom i komercijalist u trajanju 4 godine, te elektroinstalater, autoelektričar, automehaničar, strojobravar, vodoinstalater i prodavač u trajanju 3 godine. Od iduće školske godine ulazimo u područje Promet i logistika jer smo dobili odobrenje MZO-a za upis učenika u trogodišnje zanimanje vozač motornoga vozila.

Tradicija strukovnog obrazovanja u Konjščini duga je preko 70 godina. Za potrebe konjščinskih ugljenokopa 1946. godine osnovana je Rudarsko industrijska škola Konjščina, koja je 1954. preimenovana u Školu učenika u privredi metalske i elektrotehničke struke. Naziv Srednja škola Konjščina škola ponosno nosi od 1991. godine. Srednja škola Konjščina svoju obrazovnu zadaću u postojećoj zgradi obavlja preko 40 godina. Trenutno smo u energetskoj obnovi i iduću školsku godinu 2020./21. započet ćemo u novouređenoj zgradi, u ljepšem i ugodnijem interijeru.

Adresa škole Matije Gupca 5, Konjščina

Broj telefona 049/465 141 i 049/464 356

Mail škole ss-konjscina@kr.t-com.hr

Oib škole 10810483829

Link na web stranicu škole http://ss-konjscina.skole.hr/

U funkcionalnom prostoru naše škole osim strukovnog obrazovanja, nudimo razne kulturne, umjetničke i sportske sadržaje koji privlače mlade. Tu su novinarska, dramsko-literarna grupa, školski glazbeni sastav, školski sportski klub i posebno aktivna Učenička zadruga „Konjić“. Njegujemo volonterizam i provodimo brojne projekte između ostalog i Erasmus+ projekt mobilnosti, a ponosni smo na to što smo „Škola ambasador Europskog parlamenta“. Uključili smo se u projekt „Škole za održivu Europu“ koji provodi Forum za slobodu odgoja. Cilj projekta je osnaživanje i uključivanje mladih i odgojno-obrazovnih radnika u rasprave o Globalnim ciljevima Agende 2030 tijekom predsjedanja Hrvatske Vijećem EU.

Moto Srednje škole Konjščina je „Ovo je moja škola!“ jer nastojimo da svi polaznici i djelatnici škole s radošću svakodnevno dolaze u nju i da se uvijek rado vrate nakon završenog školovanja ili radnog vijeka. Iz tog razloga nastala je i pjesma Ovo je moja škola!, jer mi smo mala škola s velikim planovima.

OVO JE MOJA ŠKOLA! – by Sandra Banović

Povijest moje škole prilično je duga,
veliku ulogu pri tom ima željeznička pruga.

Važan je razlog zašto prugu grade,
ugljenokopi u Konjščini već punom parom rade.

Od tada rudari i vlakom na posao stižu,
u kasne sate liježu, ranom zorom se dižu.

No mudre glave shvatiše da ovdje šale nema
koja nove naraštaje za sve složenije poslove sprema.

Rekoše: „Stvorimo budućnost za naše mlade ljude,
nek u mjestu pitome ljepote nova škola bude!“

Zamisao potječe od vrsnog stranca,
ni manje ni više nego jednog Belgijanca.

A trud i rad uvijek dovode do rezultata
pa prva škola uskoro otvara vrata.

Godinama se grade i šire zgrade nove
te končano dovode do gradnje škole nove.

Mnoge generacije kroz moju su školu prošle,
sa svakom od njih su i nove ideje došle.

I učenici i djelatnici svoj su trag ostavili
iz dana u dan sve smo bolji bili.

Nekima je školska klupa toliko draga bila
da im se karijera u zbornici nastavila.

A nakon 70 godina nismo stigli ni na pola puta
jer mnoga radoznala duša hodnicima ovim luta.

Uložimo li dovoljno predanosti, plemenitosti i truda
u sljedećih 70 godina učinit ćemo čuda!

Jer ovo je moja škola!

Srednja škola Konjščina već dugi niz godina radi na europeizaciji škole, a unazad dvije godine smo i službeno postali EPAS škola tj., Škola ambasador Europskog parlamenta.

Srednja škola Konjščina – izložba povodom tjedna Europe

Od početka školske godine 2019./20., po prvi put izvan Njemačke, provodi se projekt Junior Engineer Academy u hrvatskim srednjim školama kojeg su pokrenuli Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u suradnji s Deutsche Telekom Stiftungom i Hrvatskim Telekomom, te International Giving Foundation.

Naša elektrotehnička ekipa izradila je društvenu igru Pirotehničar koja je odabrana kao najbolji rad kreativnog nagradnog natječaja Društvena igra u sklopu projekta Junior Engineer Academy u kojem SŠ Konjščina sudjeluje sa svojim projektom „UČIMO SAMI – izrada metodičkih pomagala u nastavi elektrostrojarskih predmeta“ i jedna je od 15 odabranih srednjih škola s područja Republike Hrvatske.

http://ss-konjscina.skole.hr/?news_hk=1&news_id=730&mshow=1204#mod_news

Projekt “Vježbaonica” Hrvatskog sportskog saveza.

Kroz ovaj program želimo omogućiti djeci stjecanje navika bavljenjem tjelesnom aktivnošću te postići da tjelesna aktivnost ne predstavlja problem koji djeca moraju “odraditi”, nego da bude trajno zadovoljstvo i njihov zdravi životni odabir.

http://ss-konjscina.skole.hr/?news_hk=1&news_id=738&mshow=1204#mod_news

Europski školski sportski dan

http://ss-konjscina.skole.hr/?news_id=665#mod_news

Učenička Zadruga Konjić Srednja Škola Konjščina – facebook

https://www.facebook.com/UZKONJIC/

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!