Pretraga

Srednja škola

Srednja škola Zabok

Srednja škola Zabok nudi edukaciju za srednjoškolska zanimanja u dva sektora. To su:

SEKTOR EKONOMIJA, TRGOVINA I POSLOVNA ADMINISTRACIJA – u kojem se školuju:

 • ekonomisti
 • komercijalisti
 • prodavači

SEKTOR TURIZAM I UGOSTITELJSTVO – u kojem se školuju:

 • hotelijersko – turistički tehničari
 • turističko – hotelijerski komercijalisti
 • kuhari
 • konobari

Srednja škola Zabok ima dugogodišnju tradiciju obrazovanja ekonomskih, ugostiteljskih, turističkih i trgovačkih kadrova. Prvi ekonomisti svoje obrazovanje započinju daleke 1957. godine. U okviru ekonomske škole 1967. godine upisana je prva generacija kuhara i konobara. 1968. godine s radom počinje i trgovačka škola. Škola je postala polivalentna. U školi se danas obrazuju učenici za deficitarna zanimanja, koja su vrlo interesantna na tržištu rada. Učenici četverogodišnjih strukovnih škola pripremaju se za nastavak obrazovanja na višem stupnju.

Značajni predmeti za upis u srednjoškolska zanimanja Srednje škole Zabok su:

Za zanimanja: KUHAR, KONOBAR I PRODAVAČ:

 • Opći uspjeh od 5. do 8. razreda
 • Ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: Hrvatski jezik, Prvi strani jezik, Matematika

Za zanimanja EKONOMIST, KOMERCIJALIST I TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST:

 • Opći uspjeh od 5. do 8. razreda
 • Ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: Hrvatski jezik, Prvi strani jezik, Matematika, Povijest, Zemljopis, Tehnička kultura

Za zanimanje HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR:

 • Opći uspjeh od 5. do 8. razreda
 • Ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: Hrvatski jezik, Prvi strani jezik, Matematika, Povijest, Zemljopis, Likovna kultura

Za svako zanimanje, svi kandidati mogu ostvariti dodatne bodove ako su sudjelovali na natjecanju u znanju iz biologije.

Upisi u prve razrede – školska godina 2021./2022.

Adresa škole: I .i C. Huis 2, Zabok

Broj telefona: 049 221 018

Mail škole: srednjao@inet.hr

Oib škole: 27822403513

Link na web stranicu škole: http://www.ss-zabok.skole.hr/.

Facebook stranica: https://www.facebook.com/SSZabok

Naše vježbeničke tvrtke surađuju s domaćim proizvodnim tvrtkama. Osim toga, često organiziramo strukovne radionice i predavanja pa nam u goste dolaze i bivši učenici i drugi priznati stručnjaci u gastronomiji, ugostiteljstvu, turizmu, marketingu, ekonomiji ili obiteljskom poduzetništvu.

Sudjelujemo i na manifestacijama poput Štruklijade, humanitarne manifestacije Mali gastro, na Danima poslova u turizmu, internacionalnom kongresu Interslast, ali i na različitim projektima i natjecanjima za učenike: Ideja godine, Poduzetnici budućnosti, e-Twining projekti… Izrađujemo i školski e-časopis na engleskom jeziku @SCHOOL.

Na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima postižemo odlične rezultate i kući se redovito vraćamo s medaljama i priznanjima.

U srpnju 2018. godine škola je proglašena Regionalnim centrom kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo na osnovu posebnih kriterija Ministarstva znanosti i obrazovanja i time je dobila mogućnost i pravo aplicirati na projekt EU programa Učinkoviti ljudski potencijali. Iz programa su odobrena 2 projekta: infrastrukturni i soft, kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Kroz infrastrukturni projekt planira se (do svibnja 2023.god.) rekonstrukcija postojeće zgrade škole i dogradnja novih kapaciteta za praktičnu nastavu i strukovne vježbe te učenje temeljeno na radu u svrhu unapređenja ugostiteljstva i turizma regije Središnja Hrvatska, a za sve učenike i polaznike škole tj. za sve korisnike Centra.

Građevinskim zahvatom planirano je:

 • povećati broj učionica i kabineta u školi (17 učionica, 6 kabineta, vježbenička tvrtka i dr.)
 • izgraditi moderan Trening centar sa kapacitetima za kuharstvo (3 praktikuma), slastičarstvo (2 praktikuma) i za ugostiteljsko posluživanje (3 praktikuma) ukupne površine cca 650 m2.
 • izgraditi manji ugostiteljski objekt vrste Akademis, koji će raspolagati smještajnim kapacitetom (za cca 40 osoba), ugostiteljskim objektom otvorenog/komercijalnog tipa (kuhinja, blagovaonica i vinski podrum ukupne veličine do 200 m2, za učenje temeljeno na radu) i školska turistička agencij, prvenstveno kao podloga za učenje temeljeno na radu/praktična nastava.

Srednja škola Zabok provodi i „soft“ projekt pod nazivom „ReCeZa – Regionalni centar Zabok“. Cilj ovog projekta je transformacija SŠ Zabok u centar kvalitetnog, praktičnog i međunarodno orijentiranog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo namijenjen učenicima, studentima, nastavnicima i mentorima, poslodavcima i osoblju svih dionika u turizmu na regionalnoj razini.

Srednja škola Zabok treba postati regionalno središte obrazovanja i osposobljavanja kadrova u turizmu i ugostiteljstvu te centar razvoja i inovacija kao rasadnik ideja i novih trendova u kvaliteti pružanja usluge.

Kroz projekt će se provoditi sljedeće aktivnosti:

 • Formalno strukovno obrazovanje prilagođeno potrebama tržišta rada kroz 4 nova programa (pomoćni ugostitelj, tehničar za ugostiteljstvo, organizator poslovanja u ugostiteljstvu i organizator poslovanja u turističkoj destinaciji);
 • Formalno obrazovanje odraslih osoba koji žele mijenjati zanimanje ovisno o potrebama i prilikama koje im se pružaju – hobisti;
 • Neformalno obrazovanje kroz niz specijaliziranih programa za usavršavanje djelatnika – kroz projekt će biti razvijeno 10 novih individualnih programa;
 • Unaprjeđenje kompetencija nastavnika i mentora – projektom će biti obuhvaćeno 100 nastavnika i mentora koji će proći min. 20 edukativnih modula, a sa svrhom jačanja vlastitih kapaciteta za pružanje visokokvalitetnog obrazovanja ciljnim skupinama;
 • Kroz Centar inovacija i razvoja oformiti će se HUB poslovnih susreta, komunikacije i ideja za sve aktere u turizmu – projektom će se kreirati digitalna platforma u suradnji sa svim projektnim partnerima koja će omogućiti nabavu i prodaju domaćih proizvoda tzv. burza domaćih proizvoda;
 • Profesionalno usmjeravanje – provodit će se kroz Centar za karijere u ugostiteljstvu i turizmu kojemu je cilj profesionalna orijentacija učenika završnih razreda i polaznika edukacija te biti poveznica između njih i poslodavaca i visokih učilišta koja nude nadogradnju njihovom školovanju.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Srednja škola Zabok
Share via
Copy link
Powered by Social Snap