STRUKOVNA ŠKOLA ĐURĐEVAC

O školi Smjerovi Zdravstveni odgoj Knjižnica Kontakti

Moderno srednjoškolsko obrazovanje u Đurđevcu počelo je 1964. godine osnivanjem Gimnazije. Zbog pada interesa za gimnazijski program i potrebe gospodarstva 1971. godine uvodi se obrazovanje za obrtnička zanimanja u strojarstvu, obradi drva i elektrotehnici. To su bila trogodišnja zanimanja automehaničara, stolara i elektroničara. Uvođenjem reforme 1977. godine završava posljednji razred Gimnazije i imamo opću srednju školu sa dva razreda pripremnog stupnja i završni stupanj.

Sredinom 80-tih godina poćinje i uvođenje novih programa-frizeri. 1993. godine Odlukom Skupštine općine Đurđevac dolazi do osnivanja Strukovne škole Đurđevac i Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac. Strukovna škola Đurđevac tada ima 40 zaposlenika i preuzima imovinu na upravljanje.

Uvidjevši da razvoj društva i tehnologije traži prilagođavanje, okrećemo se potrebama gospodarstva, te željama učenika i roditelja.

Uvode se nova zanimanja, mijenja se struktura upisa, tako da danas preko 40% učenika školujemo za programe tehničara u četverogodišnjim zanimanjima.

Danas imamo 31 odjel sa 772 učenika u sljedećim zanimanjima: tehničar za elektroniku, tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku, ekonomist, strojobravar, automehatroničar, instalater grijanja i klimatizacije, automehaničar, autoelektričar, elektroničar mehaničar, stolar, kuhar, konobar, vozač motornog vozila, frizer, kozmetičar i pomoćni kuhar i slastičar.

Usporedo sa porastom broja učenika zapošljavamo nove djelatnike, tako da Strukovna škola Đurđevac danas zapošljava 75 ljudi.

Postižemo značajne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.

Sve ovo dokazuje izniman napor nastavnika te ostalih zaposlenika u cilju poboljšanja kvalitete odgoja i obrazovanja.

Svrha zdravstvenog odgoja je uspješan razvoj djece i mladih kako bi stasali u zdrave, zadovoljne, uspješne, samosvjesne i odgovorne osobe. Program Zdravstvenog odgoja temelji se na holističkom poimanju zdravlja, koje obuhvaća očuvanje zdravlja i kvalitete života, humane odnose među spolovima i ljudsku spolnost, prevenciju ovisnosti, kulturu društvene komunikacije i prevenciju nasilničkog ponašanja. Zdravstveni odgoj se zasniva na višedimenzionalnom modelu koji podrazumijeva povezanost tjelesnog, mentalnog, duhovnog, emocionalnog i socijalnog aspekta zdravlja, a ispunjenje i stabilnost u svakoj od navedenih dimenzija pridonosi cjelovitosti razvoja i povećanju kvalitete življenja svake osobe.

Program Zdravstvenog odgoja podijeljen je u četiri modula:

– živjeti zdravo

– prevencija ovisnosti

– prevencija nasilničkog ponašanja

– spolno/rodna ravnopravnost i odgovorno spolno ponašanje.

Knjižnica Strukovne škole trenutno nudi 6 996 naslova knjižne građe smještene u prostoru knjižnice u prizemlju zgrade. Knjižni fond najvećim se dijelom sastoji od školske lektire, stručne literature te referentne zbirke (rječnika, enciklopedija, leksikona…). Pristup knjigama je slobodan, a fondom se mogu koristiti učenici te ostali djelatnici škole. U knjižnici su dostupni računalo i laptop sa internetskom vezom te stripovi i književna djela za mlade koja ne pripadaju lektirnim djelima.

U knjižnici možete:

– posuđivati lektiru na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku

– koristiti se stručnom literaturom i referentnom zbirkom

– pronaći literaturu za pisanje završnih radova

– naučiti kako pronaći pouzdane informacije na različitim izvorima informacija

– pisati domaće radove, eseje, referate, izrađivati prezentacije…

– čitati, učiti te sadržajno provoditi slobodno vrijeme

– družiti se s prijateljima…

Voditeljica: Jasmina Rep

e-mail: ssdjknjiznica14@gmail.com

Facebook: Knjižnica Strukovne škole Đurđevac

Strukovna škola Đurđevac

adresa: Dr. Ivana Kranjčeva 5, 48350 Đurđevac

telefon: +385 48 812 223

fax: +385 48 812 367

e-mail: ured@ss-strukovna-djurdjevac.skole.hr

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 1 Ocjena: 4.75
Kvaliteta nastave 5
Opremljenost učionica 5
Knjižnica 5
Izvannastavne aktivnosti 5
Dostupnost interneta 4
Prostori za druženje 4
Mogućnosti zapošljavanja 5
Preporuka upisa 5

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2018/2019 Glasova: 6 Ocjena: 3.69
2017/2018 Glasova: 1 Ocjena: 2.88

Odgovori