Pretraga

Srednja škola

Strukovna škola Gospić

Danas kao najveća škola u županiji po broju učenika (415 u 2019./2020.šk.g.) organizira obrazovanje iz 6 obrazovnih sektora: promet i logistika, ekonomija, trgovina i poslovna administracija, elektrotehnika i računalstvo, turizam i ugostiteljstvo, strojarstvo, brodogradnja i metalurgija, zdravstvo i socijalna skrb. Rad je organiziran u jednoj smjeni kroz 22 razredna odjela.

U sklopu Škole nalazi se i Učenički dom za učenike kojima je prijevoz teško svakodnevno organizirati. Smještajni kapaciteti doma su 92 mjesta. U Učeničkom domu pretežno su smješteni učenici srednjih škola, a na slobodna mjesta postoji mogućnost smještaja studenata koji se obrazuju na Veleučilištu „Nikola Tesla „ Gospić i Sveučilište Zadar Odjel za nastavničke studije u Gospiću. Škola vrši obrazovanje, stjecanje kvalifikacija i prekvalifikacije odraslih osoba na području Ličko – senjske županije, kako individualno, tako i u suradnji s HZZ – om, prema potrebama profesionalnog usmjeravanja. Sastavna jedinica Strukovne škole je i Autoškola. U Školi je ukupno zaposleno 82 djelatnika, a od toga 49 nastavnika, 3 stručna suradnika, 9 administrativno tehničkih djelatnika, 16 djelatnika u učeničkom domu i 5 djelatnika u Autoškoli.

Strukovna škola Gospić datira od 1993. godine kada se je odvojila od Centra za odgoj i usmjereno obrazovanje Nikola Tesla Gospić. Osnivač Škole je Ličko–senjska županija. Međutim sama Škola je puno starija jer je preteča naše Škole „Škola za pletenje košara, drvorezarstvo te trgovačke i obrtničke šegrte“ iz 1875.g.

foto: Strukovna škola Gospić | privatna arhiva

Adresa škole Budačka 24, 53000 Gospić

Broj telefona 053/573-287 ravnatelj ; 053/572-083 tajništvo Škole, 053/560-053 učenički dom

Mail škole ured@ss-strukovna-gospic.skole.hr

OIB škole 19583077416

Link na web stranicu škole http://www.ss-strukovna-gospic.skole.hr/

U školi se izvodi redovna nastava ali i različiti oblici izvnnastavnih i fakultativnih aktivnosti. Stručni suradnici u suradnji s nastavnicima provode različite preventivne programe i potiču djelovanje volonterskog kluba. U školi djeluje klub mladih tehničara kao i poduzetnički klub. Također djeluje i školsko sportsko društvo koje uspješno sudjeluje na svim razinama natjecanja. Škola sudjeluje u projektima mobilnosti Erasmus + i ambasador je EU Parlamenta.

Škola surađuje s centrima izvrsnosti i to sa Strukovnom školom Zadar za strojarstvo te Tehničkom školom Karlovac za elektrotehniku i strojarstvo. Škola ostvaruje suradnju s mnogim gradskim i županijskim institucijama te je sudionik obilježavanja pojedinih događanja u gradu i županiji.

Velebit sa svojom snježnom balerinom iznad Gospića.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Strukovna škola Gospić
Share via
Copy link
Powered by Social Snap