Pretraga

Srednja škola

Tehnička škola Kutina

Tehnička škola Kutina srednja je strukovna škola koja obrazuje učenike računalnog, elektrostrojarskog i strojarskog usmjerenja u četverogodišnjim programima te industrijske mehaničare, instalatere grijanja i klimatizacije i elektroinstalatere u trogodišnjim zanimanjima. Svojim učenicima želimo omogućiti najbolje obrazovanje koje će ih osposobiti za život u modernom društvu 21 stoljeća. Uz tehnološko obrazovanje veliku pažnju posvećujemo i ekologiji. Već 12 godina dio smo obitelji Međunarodnih eko škola .Kao obrazovna i odgojna ustanova učenike želimo opskrbiti znanjima i vještinama potrebnim za suočavanje s ekološkim problemima današnjice.

Naš moto je:

TEHNOLOGIJA + KREATIVNOST + EKOLOGIJA
+ LJUBAV PREMA NAŠEM MOSLAVAČKOM KRAJU.

foto: Tehnička škola Kutina | privatna arhiva

Povijest srednjeg školstva u Kutini usko je vezana uz razvoj obrtništva na ovom području. U Kutini je 15.5.1845.g. u kući ceha Meštra Luke Vragovića utemeljen prvi obrtnički ceh od 129 obrtnika. Pripreme za uvođenje ceha počele su još od 3. ožujka 1837. kada je Kutini car Ferdinand V. Poveljom dao status trgovišta na zahtjev najmoćnijih gospodara Kutine u to vrijeme, Erdödyia i Sechenia.

Najstariji dokument koji se nalazi u školi je Zapisnik o završnom ispitu u ZANATSKO TRGOVAČKOJ ŠKOLI u Kutini, iz 1928. godine, koji govori o prvom nazivu škole, kojoj smo mi sada slijednici.

1933. godine ZANATSKO TRGOVAČKOJ ŠKOLI mijenja se naziv u STRUČNO – PRODUŽNA ŠKOLA u Kutini.

Struke za koju su se učenici obrazovali u Crkvenoj ulici (prostori današnjeg zavoda za zapošljavanje) su: metalska, elektro, drvodjeljska i građevinska. Osnivač Škole učenika u privredi je Narodni odbor kotara Kutina od 14.6.1960.g.

Od 1967.g. u školi su uvedeni i sljedeći smjerovi: prehrambeni, stolarski, tekstilni, uslužni i poljoprivredni.

Škola s praktičnom obukom metalskog i kemijskog smjera počela je s radom 1. rujna 1960. g.

Ime „ Milenko Brković – Crni ” škola je dobila 04.5.1965. godine na sjednici Skupštine općine Kutina.

U srpnju 1966. g. Škola učenika u privredi i Škola s praktičnom obukom spojene su u CENTAR ZA STRUČNO OBRAZOVANJE „ MILENKO BRKOVIĆ – CRNI ” KUTINA.

30. 9. 1966. godine upisana je promjena imena tako da novo ime glasi ŠKOLSKI CENTAR ZA STRUČNO OBRAZOVANJE „ MILENKO BRKOVIĆ – CRNI ” KUTINA.

01.7.1970. godine Gimnazija „ Bratstvo – jedinstvo ” Kutina i Školski centar za stručno obrazovanje „ Milenko Brković – Crni ” Kutina spojeni su u SREDNJOŠKOLSKI CENTAR „ MILENKO BRKOVIĆ – CRNI ” KUTINA

15. 11. 1979. godine izvršena je promjena naziva škole u CENTAR ZA ODGOJ I USMJERENO OBRAZOVANJE „ MILENKO BRKOVIĆ-CRNI ” KUTINA.

4.10.1991. godine izvršena je promjena naziva škole u ŠKOLSKI CENTAR TINA UJEVIĆA KUTINA.

07. 5. 1992.godine Skupština općine Kutina donijela je odluku o ukidanju ŠKOLSKOG CENTRA TINA UJEVIĆA i osnivanju dvije srednje škole i to:
TEHNIČKE ŠKOLA KUTINA i SREDNJE ŠKOLE TINA UJEVIĆA.

Hrvatskih branitelja 6, Kutina

Ravnatelj: 044/629-250

Računovodstvo: 044/629-252

Blagajna: 044/629-253

Pedagog: 044/629-254

Knjižnica: 044/629-255

Prostorije radioničkih vježbi: 044/629-256

Telefax: 044/629-259

E-mail: tehnicka-skola-kutina@sk.t-com.hr

OIB: 49386562260

Link na web stranicu škole: http://ss-tehnicka-kt.skole.hr/

Aktivnosti škole vidljive su na web stranicama škole. Uz redovnu nastavu nudimo niz aktivnosti vezanih uz tehnologiju ,ekologiju, kulturu, kreativno stvaralaštvo .

Školska knjižnica
Bogata i lijepa knjižnica s više od 12000 lektirnih i stručnih naslova i bezbroj različitih sadržaja.

Multikulturalnost:
Multikulturalna škola u multikulturalnoj zajednici:
https://online.fliphtml5.com/cccwy/wxca/

Zajednica:
Aktivni sudionici gradskih ekoloških, humanitarnih i kulturnih događanja.
https://www.kutina.hr/Vijesti/Citanje-vijesti/ArticleId/18627/oamid/1491

Mapa ekoloških poljoprivrednika Moslavine ( izrađena u okviru projekta Mi jedemo odgovorno)

Osim vlastitih ekoloških projekata kao što su Moslavina-likovna, zavičajna zbirka projekt posvećen znamenitim ljudima koji su rodom ili radom vezani uz Moslavinu, biljnom bogatstvu Moslavine i životinjama s kojima dijelimo životni prostor , projekt Instructions for living a life kojim povezujemo održivu kemiju , hrvatsko pismo glagoljicu i periodni sustav elemenata, tijekom godina pridružili smo se različitim zanimljivim projektima kao što su Mi jedemo odgovorno u okviru Udruge Lijepa naša, Zelena čistka udruge Žmergo, Zeleni filmovi u vašoj školi Ekološko socijalnog foruma iz Rijeke. Isto tako kao partneri radili smo na Erasmus + i e-twinning projektima sa školama iz cijele Europe. Svaka školska godina započinje pripremama i istraživanjem određene ekološke i prehrambene teme za predstavljanje na školskoj i gradskoj smotri Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Izložbama, mirisima i okusima, na svoj način, sugrađane podsjećamo na različite, pomalo zaboravljene ekološke proizvode moslavačkog kraja. Najuspješnije obrađenim temama (jagode, kesten, ljekovito bilje, hrana bez GMO-a) osvojili smo i nagrade na gradskoj smotri te predstavljali Sisačko-moslavačku županiju na državnoj smotri u Vukovaru, Labinu, Stubičkim Toplicama i Đurđevcu.

Naši učenici elektrostrojarskog usmjerenja su kroz projekt Soela prema zadanim tehnološkim komponentama dizajnirali i izradili solarni automobil s kojim redovito sudjeluju na automobilskim utrkama solarnih automobila po Hrvatskoj.
http://ss-tehnicka-kt.skole.hr/ucenicki_kutak/soela_solarni_elektri_ni_automobil

Ekološki način života i prednosti i bogatstvo moslavačkog kraja promoviramo i na europskoj razini.
https://online.fliphtml5.com/cccwy/wnwb/

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Copy link
Powered by Social Snap