Tehnička škola Ruđera Boškovića

Srednja škola: Tehnička škola Ruđera Boškovića, Zagreb

Lokacija:

Getaldićeva 4

O nama:

Tehnička škola Ruđera Boškovića ove godine obilježava 65 godina postojanja, uspješnog odgojno-obrazovnog rada, izvrsnosti i prepoznatljivosti. Obrazujemo učenike u četiri programa obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije/zanimanja u ukupno 44 razredna odjela, drugim riječima školu pohađa oko 1100 učenika.

Školska godina 2012./2013. obilježena je vrhunskim rezultatima naših učenika na svim razinama natjecanja, susreta, smotri i izložbi u području inovatorstva, tehničkog stvaralaštva mladih, fizike, matematike, računalstva i informatike, elektrotehnike, mehatronike, stranih jezika, sportskih natjecanja, a posebno se ponosimo humanitarnim radom i provedenim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi.

Bodovi:

44

Smjerovi:

  • tehničar za elektrotehniku – upisuje se 6 odjeljenja

  • tehničar za računalstvo – upisuju se  2 odjeljenja

  • tehničar za mehatroniku – upisuju se 2 odjeljenja

  • tehničar za očnu optiku – upisuje se 1 odjeljenje

Zašto upisati tu školu i njene posebnosti:

Na glasu je kao najbolja tehnička škola u Hrvatsko kako tvrde brojni učenici te je jako dobra priprema za fakultete. Svako ispitivanje i testovi objavljuju se unaprijed, a sportaši, glazbenici i plesači imaju priliku odgovrarati po dogovoru. Učenici odlaze na brojne izlete među kojima su značajniji obilasci NE Krško i sajam elektrotehnike u Njemačkoj.

Učenici sudjeluju u brojnim humanitarnim akcijama, ali i tiskaju vlastiti časopis Ruđer.info.

Dostignuća:

Učenici sudjeluju na svim državnim natjecanjima, kako iz znanja tako i sporta. Državni su prvaci iz osnova informatike, fizike, matematike i mehatronike.

Opremljenost škole:

U sklopu škole nalazi se igralište, ali dvorana je u najmu. Svaki razred ima svoju matičnu učionicu, no za predmete iz struke obilaze opremljene labratorije i kabinete. Po smjeni su rapoređena 22 odjeljenja.

Pripreme za državnu maturu:

U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića učenicima se svake godine nude određeni predmeti koje izučavaju kroz fakultatvnu nastavu. U četvrtom razredu program fakultativne nastave usklađuje se potrebama državne mature pa se dodatna nastava izvodi iz hrvatskog i stranog jezika te matematike. Čak 90 posto učenika prijavi se na državnu maturu.

Mogućnost upisa fakulteta:

Budući da se radi o tehničkoj školi, najveći broj učenika upisuje TVZ, FER, FSB, no pojedinci se pak odlučuju i za Filozofski fakultet.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 7 Ocjena: 3.39
Kvaliteta nastave 3.86
Opremljenost učionica 3.43
Knjižnica 3
Izvannastavne aktivnosti 2.71
Dostupnost interneta 3.14
Prostori za druženje 3.29
Mogućnosti zapošljavanja 4.43
Preporuka upisa 3.29

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2018/2019 Glasova: 15 Ocjena: 2.79
2017/2018 Glasova: 13 Ocjena: 4.11
2016/2017 Glasova: 1 Ocjena: 5
2015/2016 Glasova: 1 Ocjena: 1
2014/2015 Glasova: 2 Ocjena: 3.63
2013/2014 Glasova: 3 Ocjena: 4.63
2012/2013 Glasova: 9 Ocjena: 3.43

8 komentara

  1. Sviđa mi se uredenost ucionica 3 i 4 raz. nego 1, 2. Trebali bi poboljsati mogucnost wi-fi a određenim ucenicima i imati rss feed nadolazecih ispita, izmjena… Trebala bi se takoder poboljsati interaktivnost profesora nekih. Usput Prof. Horvatić je kraljj

  2. Ako mislite upisati Ruđer, potrudite se da uđete u A smjenu i uživate koliko god možete 😉 , ako vas pak stave u B smjenu morat ce te se pripremit za učenje.

  3. Kordić (profesor iz povijest) ide u mirovinu na kraju 2019. Sada je škola dobar odabir za one koji ne vole povijest. Ali nažalost neki drugi loši profesori imaju jos nekoliko godina u školi i došao je neki novi koji je DJ i on je ponekad muka. Nikada se nemojte javiti za njegove projekte osim ako to *stvarno* želite.
    Uostalom, škola je OK.

  4. Ok skola za one koji se misle ubiti od učenja( Al ne u prenesenom značenju). Ima podosta bolesnika koji se iživljavaju Al uz malo sreće i to se može pregurati jer su ipak većina u prošle 1-2-3 godine otišla u mirovinu. I da ne nasjedajte na one laži da je ovo najopremljenija skola u hrv, jer je 90% opreme vojni višak iz austrougarske

Odgovori