XII. gimnazija

Srednja škola: XII gimnazija

Lokacija:

Gjure Prejca 2

O nama:

7. kolovoza 1952. godine u Zagrebu je osnovana Učiteljska stručna škola sa sjedištem današnjem Prilazu Baruna Filipovića, koja je prestala s radom 13. lipnja 1962.godine, kada je osnovana XII. gimnazija na istoj lokaciji. Godine 1976. ukida se XII. gimnazija, a obrazovanje se nastavlja prema novim programima novoosnovanog PPOC-a na više lokacija u gradu Zagrebu i izvan njega. 1984. godine je sagrađena nova škola u ulici Gjure Prejca 2 u Dubravi. Na toj lokaciji naša gimnazija nalazi se i danas, a 1991. godine ponovo se uvodi program gimnazije pa sve do danas. U XII. gimnaziji trenutno se školuje 425 učenika i predaje 38 profesora.

Bodovi:

56

Smjerovi:

  • Opća gimnazija

  • Jezična gimnazija

Zašto upisati tu školu i njene posebnosti:

XII gimnazija dijeli zgradu s još tri škole u centru Dubrave te pruža mogućnost dobre naobrazbe, pogotovo za ljubitelje stranih jezika. Budući da ima i opći program, omogućuje učenicima širok spektar znanja.

Dostignuća:

Sudjeluju na državnom natjecanju iz Lidrana, osvajaju nagrade iz plesa, košarke, rukometa, atletike, nogometa i drugih sportova.

Opremljenost škole:

Škola ima jednu od najbolje uređenih športskih dvorana, ali nema igralište. U sklopu su i kabinet glazbene i likovne umjetnosti, kabinet fizike, kemije i biologije te bogato opremljena knjižnica. Također svaka učionica ima projektor.

Pripreme za državnu maturu:

Učenici se pripremaju kroz dopunsku i nastavu iz hrvatskog jezika, fizike, matematike, engleskog jezika i informatike.

Mogućnost upisa fakulteta:

Po završetku XII. gimnazije većinom se upisuju društveni fakulteti te zbog pojačanog programa prirodnih predmeta PMF.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 4 Ocjena: 2.72
Kvaliteta nastave 2.25
Opremljenost učionica 2
Knjižnica 3
Izvannastavne aktivnosti 3
Dostupnost interneta 2
Prostori za druženje 4
Mogućnosti zapošljavanja 2.5
Preporuka upisa 3

Odgovori