Zrakoplovna-tehnička škola Rudolfa Perešina

Srednja škola: Zrakoplovna-tehnička škola Rudolfa Perešina

Lokacija:

Rudolfa Fizira 6, Velika Gorica

O nama:

Zračni promet je najmlađa prometna grana koja se naglo razvija. Sve ono što moderan čovjek traži, a to su brzina, udobnost i sigurnost nudi upravo zračni promet.
Sasvim je razumljivo da je nedopustivo i nemoguće veći razvoj ostvariti i provesti bez odgovarajućih stručnjaka, stručnih služba na svim razinama, znači bez ljudi koji bi imali određena specijalizirana znanja iz oblasti zračnog prometa i svih pratećih djelatnosti.

Nije potrebno posebno naglašavati kakvo znanje i sposobnost moraju imati, a kakvu tek odgovornost preuzimaju zaposlenici koji se nalaze na radnim mjestima za koje ih osposobljava ova Škola. Po generaciji se upisuju tri razreda.

Bodovi:

Prošlogodišnji bodovni prag iznosio je 46 bodova

Smjerovi:

  • Zrakoplov i motor(ZIM)

  • Instrumenti, radio i elektrotehnika (IRE)

  • Zrakoplovni promet (ZP)

Zašto upisati tu školu i njene sposobnosti:

Jedina je takva u Hrvatskoj te pruža široko znanje na mnogo područja. Također ima i dosta prakse. Iako se nalazi u Velikoj Gorici direktna linija ZET-ova autobusa vozi do škole. Praksa se održava u Zračnoj luci Zagreb za svaki smjer te u Zrakoplovno-tehničkom centru. Cure na Prometu i logistici za prasku rade kao stjuardese, osoblje, te u
ostalim sektorima na zračnoj luci. Idu u organizirane obilaske drugih zračnih luka u Hrvatskoj.  Atmosfera u školi je opuštena, a odgovaranje se odvija po dogovoru između učenika i profesora.

Dostignuća:

Na Lidranu su zadnje tri godine na samom vrhu, a natječu se i u modelarstvu. Također sudjeluju i u sportskim natjecanjima.

Opremljenost škole:

Nastava se odvija u dvije zgrade u običnim učionicama i kabinetima. Svaki od 14 kabineta i 13 učionica opremljen je projektorom i računalom. U sklopu škole ne nalazi se ni dvorana ni igralište pa učenici za potrebe tjelesnog odlaze u dvoranu u najmu.

Mogućnost upisa fakulteta:

Učenici koji završe Zrakoplovno-tehničku školu Rudolfa Perešina najčešće odlaze na Fakultet prometnih znanosti, FSB, FER te u manjem broju na FFZG.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 2 Ocjena: 3.81
Kvaliteta nastave 4.5
Opremljenost učionica 4
Knjižnica 3.5
Izvannastavne aktivnosti 2.5
Dostupnost interneta 2.5
Prostori za druženje 4
Mogućnosti zapošljavanja 5
Preporuka upisa 4.5

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2018/2019 Glasova: 10 Ocjena: 4.38
2017/2018 Glasova: 4 Ocjena: 3.44
2016/2017 Glasova: 1 Ocjena: 4.13
2013/2014 Glasova: 2 Ocjena: 3
2012/2013 Glasova: 2 Ocjena: 3.13

Odgovori