Zrakoplovna-tehnička škola Rudolfa Perešina

Srednja škola: Zrakoplovna-tehnička škola Rudolfa Perešina

Lokacija:

Rudolfa Fizira 6, Velika Gorica

O nama:

Zračni promet je najmlađa prometna grana koja se naglo razvija. Sve ono što moderan čovjek traži, a to su brzina, udobnost i sigurnost nudi upravo zračni promet.
Sasvim je razumljivo da je nedopustivo i nemoguće veći razvoj ostvariti i provesti bez odgovarajućih stručnjaka, stručnih služba na svim razinama, znači bez ljudi koji bi imali određena specijalizirana znanja iz oblasti zračnog prometa i svih pratećih djelatnosti.

Nije potrebno posebno naglašavati kakvo znanje i sposobnost moraju imati, a kakvu tek odgovornost preuzimaju zaposlenici koji se nalaze na radnim mjestima za koje ih osposobljava ova Škola. Po generaciji se upisuju tri razreda.

Bodovi:

Prošlogodišnji bodovni prag iznosio je 46 bodova

Smjerovi:

  • Zrakoplov i motor(ZIM)

  • Instrumenti, radio i elektrotehnika (IRE)

  • Zrakoplovni promet (ZP)

Zašto upisati tu školu i njene sposobnosti:

Jedina je takva u Hrvatskoj te pruža široko znanje na mnogo područja. Također ima i dosta prakse. Iako se nalazi u Velikoj Gorici direktna linija ZET-ova autobusa vozi do škole. Praksa se održava u Zračnoj luci Zagreb za svaki smjer te u Zrakoplovno-tehničkom centru. Cure na Prometu i logistici za prasku rade kao stjuardese, osoblje, te u
ostalim sektorima na zračnoj luci. Idu u organizirane obilaske drugih zračnih luka u Hrvatskoj.  Atmosfera u školi je opuštena, a odgovaranje se odvija po dogovoru između učenika i profesora.

Dostignuća:

Na Lidranu su zadnje tri godine na samom vrhu, a natječu se i u modelarstvu. Također sudjeluju i u sportskim natjecanjima.

Opremljenost škole:

Nastava se odvija u dvije zgrade u običnim učionicama i kabinetima. Svaki od 14 kabineta i 13 učionica opremljen je projektorom i računalom. U sklopu škole ne nalazi se ni dvorana ni igralište pa učenici za potrebe tjelesnog odlaze u dvoranu u najmu.

Mogućnost upisa fakulteta:

Učenici koji završe Zrakoplovno-tehničku školu Rudolfa Perešina najčešće odlaze na Fakultet prometnih znanosti, FSB, FER te u manjem broju na FFZG.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 10 Ocjena: 4.38
Kvaliteta nastave 4.6
Opremljenost učionica 4.6
Knjižnica 3.8
Izvannastavne aktivnosti 3.9
Dostupnost interneta 4.6
Prostori za druženje 4.3
Mogućnosti zapošljavanja 4.6
Preporuka upisa 4.6

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2017/2018 Glasova: 4 Ocjena: 3.44
2016/2017 Glasova: 1 Ocjena: 4.13
2013/2014 Glasova: 2 Ocjena: 3
2012/2013 Glasova: 2 Ocjena: 3.13

Odgovori