Pretraga

Ćorić i Konjuh pokorili Ameriku i s US Opena zakoračili u seniorsku konkurenciju

A- A+

Borna Ćorić i Ana Konjuh pojedinačnim osvajanjima US Opena ostvarili su do sada ne zabilježen uspjeh hrvatskog tenisa. Ćorić je u finalu pobjedom od 2:1 u setovima protiv Australca Thanasija Kokkinakisa došao do svog prvog Grand Slam naslova, dok je Konjuh istim rezultatom savladala Aliciju Black uzevši nakon Australian Opena na početku godine i drugi veliki trofej. Ovo je prvi put nakon 21 godine da su osvajaći jednog juniorskog Grand Slama iz iste zemlje.

Mladi hrvatski tenisači, Borna Ćorić i Ana Konjuh, osvojili su US Open u pojedinačnoj konkurenciji ostvarivši time povijesni uspjeh našeg tenisa.

Ćorić do naslova nakon dva ispadanja u polufinalu

Ćorić je nakon dva ovosezonska zapinjanja u Grand Slam polufinalima pobjedom protiv Thanasija Kokkinakisa došao do svog prvog velikog turnira. Četvrti junior svijeta se rezutatom 3:6, 6:3, 6:1 revanširao mladom Australcu za poraz u Australiji. Ćorić je na ovaj način zaključio svoju juniorsku karijeru i po svemu sudeći počinje graditi seniorski rejting.

U ovom trenutku je 600. igrač na svijetu i najbolji junior, a put prema gore mu je izgleda vrlo izgledan jer je na prvim seniorskim turnirima pokazao kako se može nositi i s ‘velikim dečkima’.

Izdvojeni članak

Dubrovčanka Ana Konjuh(14) šokirala teniski svijet

Konjuh pobjedom zaključuje juniorsku karijeru

Njegova kolegica i jedna od najboljih juniorki svijeta Ana Konjuh još jednom je očarala tenisku javnost osvojivši svoj drugi ovosezonski Grand Slam naslov. Ona je u finalu bila bolja od američke predstavnice Tornado Alicije Black sa 3:6, 6:4, 7:6. Tijekom dugog i iscrpljujućeg meča hrvatska je predstavnica pokazala kako nema samo ruku za najveće domete već i glavu koja se može nositi s najtežim izazovima.

U okršaju koji je ukupno trajao 2 sata i 48 minuta Konjuh se u nekoliko navrata nalazila u naoko bezizlaznim situacijama no na kraju je u tie breaku trećeg seta pokazala nadmoć i uzela titulu. Kao i Ćoriću i Ani je ovo vjerojatno posljednji juniorski turnir jer je najavila prelazak u seniorsku konkurenciju.

Veličina ovog uspjeha naših juniora najbolje oslikava činjenica da je prošla 21 godina otkad je dvoje tenisača iz iste zemlje osvojilo juniorski Grand Slam turnir.