Pretraga

Čudo od djeteta: 19-godišnji hrvatski rukometaš drugi je strijelac Lige prvaka, a sada je pozvan i u reprezentaciju

A- A+

Premda je mnoštvo talentiranih rukometaša u Hrvatskoj, u kojoj je rukomet najuspješniji kolektivni sport, jedno ime se među svim tim draguljima, osobito ističe u zadnjih godinu i pol. Riječ je o Halilu Jaganjcu, koji je izravno iz riječke Kozale, prešao u gigantski PSG u dobi od 17 godina. No, kako je tamo stavljen ‘na kaljenje’ u omladinsku momčad, Lino Červar ga je odlučio povući u seniore te ga je doveo u Metalurg Skoplje. Halil mu je zahvalio s 35 golova u svega pet utakmica Lige prvaka, po čemu je trenutačno drugi strijelac ovog elitnog rukometnog natjecanja, a dobre igre su ga stajale i poziva u reprezentaciju.

izvor fotografije: Facebook profil Halila Jaganjca

Zapravo, Halilu je ovo drugi poziv u A reprezentaciju, s tim da je prethodno briljirao u mlađim selekcijama te je primjerice prošle godine postao europskim viceprvakom u kadetskom uzrastu . No, ovaj posljednji poziv među seniore, za prijateljski dvomeč sa Slovenijom ovaj tjedan, ima posebnu težinu, s obzirom da je na pragu Europsko prvenstvo u Hrvatskoj pa rastu izgledi da ovaj supertalentirani igrač bude na popisu za taj turnir. Sve to je bilo i više nego dovoljno da kratko porazgovaramo s Halilom Jaganjcem.

Uživam u Skoplju, odlazak tamo je bio pravi poziv

S obzirom da smo s Halilom zadnji put razgovarali kada je zgotovljen njegov transfer u PSG, pitali smo ga kako to da je ipak u ovoj sezoni zamijenio dres i je li zadovoljan tim korakom u karijeri.

– Završio sam u Skoplju na poziv Line Cervara što se ispostavilo kao najbolji mogući potez jer sam počeo igrati dva najbolja natjecanja to jest Ligu prvaka i SEHA ligu, u klubu koji se oslanja na mlade igrače i daje im priliku da se razviju. Ja sam tu priliku objeručke prihvatio i za sada mi jako dobro ide, mogu reći da baš uživam, zadovoljno će Halil.

Dat ću sve od sebe da zaigram na Euru

Izdvojeni članak

[Top sportaš] 17-godišnji riječki rukometaš iz malene Kozale prešao u gigantski PSG

S obzirom da je dvomeč sa Slovenijom svojevrsna generalka uoči Europskog prvenstva u Hrvatskoj, na kojemu će se naravno očekivati isključivo zlato, pitali smo Halila misli li da bi mogao zaigrati na toj velikoj smotri i hoće li mu u tome pomoći okolnost da mu je trener ujedno i izbornik.

– Za Euro u Hrvatskoj postoji nada, ali treba znati da Hrvatska ima ogromni talenat i vrhunske igrače na svakoj poziciji, a ja sam još 19-godišnjak. Ja ću dati sve od sebe kao i uvijek, a ostalo ćemo vidjeti. Naravno da mi je mnogo lakše što mi je izbornik i trener u klubu, tako da sam već upoznat s njegovim razmišljanjima i viđenjem igre. Klub nikad nije isto što i reprezentacija, ali sigurno će mi pomoći, naglašava Jaganjac.

S obzirom da su mu se u ranoj fazi karijere dogodile velike stvari, za kraj smo ga upitali i kakve su mu kratkoročne sportske ambicije, na što je Halil spremno i pragmatično odgovorio.

– Meni je samo bitno da napredujem i razvijam se, a prije svega i najvažnije da uživam u svakoj utakmici i treningu. Sve ostalo dolazi samo kao posljedica rada i zalaganja, uz naravno neophodno zdravlje i malo sreće, zaključuje Halil Jaganjac.

Halilovi zgodici u dosadašnjem dijelu Lige prvaka / Screenshot: eurohandball.com