Pretraga

Dinamovi juniori saznali protivnika u četvrtfinalu Lige prvaka: Čeka nas novi spektakl

A- A+

Dan nakon što su spektakularnom partijom na Hitrec Kacianu Dinamovi juniori prošli veliki Liverpool, doznali su protivnika za naredni krug Lige prvaka. U četvrtfinalu će se ponovno sastati s Englezima odnosno Chelseaom, čiji je podmladak rezultatom 2:1 jučer nadigrao Montpellier.

U galeriji fotografija pogledajte najzanimljivije momente sa susreta Dinamo – Liverpool 1-1 (4:3)

Kao i do sada u četvrtfinalu se igra samo jedna utakmica. Ono što će Dinamovcima svakako biti otežavajuća okolnost u odnosu na šesnaestinu i osminu finala je činjenica da će prolaz među najbolje četiri ekipe Starog kontinenta tražiti na gostojućem terenu.

Chelsea dva puta uzeo titulu u četiri godine

Izdvojeni članak

Veliki Liverpool pokleknuo u Zagrebu: Dinamo prošao u četvrtfinale Lige prvaka!

No, s obzirom na samopuzdanje kojim zrače Horkaš, Marin (obojicu zbog sjajne partije protiv Liverpoola, trener Bjelica ‘nagradio’ putovanjem u Lisabon nap. a.) zatim Ćuže, Šipoš, Gjira, ne bi bilo čudno da premoste i ovu prepreku.

No, valja istaknuti da će im ta zadaća biti sve samo ne lagana. Naime, Chelsea je u posljednje četiri godine dva puta osvajao juniorsku Ligu prvaka, a još je jednom bio u polufinalu.

Naravno, sastavi U-19 se mijenjaju, međutim kontinuitet dobrih rezultata svjedoči o kvalitetnom scoutingu i radu s mladima.

Veliki Liverpool pokleknuo u Zagrebu: Dinamo prošao u četvrtfinale Lige prvaka!

Montpellier nije izdržao nakon izjednačenja

Jučer su u neizvjesnoj utakmici protiv Montpelliera, opravdali ulogu favorita i rezultatom 2:1 prošli u četvrtfinale. Montpellier nije izdržao pritisak iako ih je svega desetak minuta dijelilo od raspucavanja, u kojem je uvijek sve moguće.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Pogledajte obranu mladog Dinamova vratara vrijednu četvrtfinala Lige prvaka

Mreže su mirovale do 72. minute, kada je Castillo zabio za vodstvo Chelsea. No, svega šest minuta poslije, gosti su poravnali zgoditkom Abouyeva.

Poravnanje na semaforu trajalo je svega dvije minute, budući da je golom McCormicka juniorski sastav Chelsea došao u novo vodstvo, koje se pokazalo kao konačni rezultat.

Kao zanimljivost recimo da se i u ovoj utakmici jedan hrvatski igrač našao na terenu. Među vratnicama Chelsea stajao je talentirani 17-godišnji golman Karlo Žiger.

U redove engleskog velikana Karlo se otisnuo iz NK Zagreba još u ljeto 2017.

Veliki Liverpool pokleknuo u Zagrebu: Dinamo prošao u četvrtfinale Lige prvaka!