Pretraga

Druga gimnazija Varaždin ide na Svjetsko nogometno prvenstvo

A- A+

Druga gimnazija Varaždin predstavljat će krajem svibnja 2017. Hrvatsku na Svjetskom školskom nogometnom prvenstvu u Pragu. U kvalifikacijskim ogledima tijesno su svladali Treću gimnaziju Zagreb rezultatima 0-0 i 1-1 (zbog gola u gostima prošli na natjecanje).

Druga gimnazija Varaždin nakon dvoboja u Zagrebu / foto: Facebook

Za ovu mladu školu, koja postoji tek 10 godina ovo je veliki uspjeh i indikator da nisu pogriješili kada su odlučili uvrstiti u ponudu programa i sportski razred u svojoj školi, objašnjava nam ravnateljica Zdravka Grđan.    

Škola je ove godine osvojila izvrsno 4. mjesto na Europskom prvenstvu u Francuskoj

Cijeli svijet zna da se od 10. lipnja ove godine održavalo Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj. No, malo nas je upoznato s podatkom da je ista zemlja bila domaćin i prvog školskog UEFA Eura.

Razlog više zbog kojeg bismo trebali znati za natjecanje je podatak da je Druga gimnazija Varaždin, među 32 školske ekipe iz cijele Europe, uspjela osvojiti zavidno četvrto mjesto. Nažalost, medalja im je izmakla nakon neizvjesnog dvoboja za treće mjesto s domaćinom iz Francuske, u kojemu su poraženi s minimalnih 1-0. 

– Jako smo ponosni na rezultat koji su u Francuskoj ostvarili naši učenici, kao i na plasman na Svjetsko netom postignut u Zagrebu. Koliko to našim učenicima znači, pokazuje i to da su mnogi roditelji odlučili ići u Zagreb i popratiti ih na tom kvalifkacijskom dvoboju. Dobra suradnja škole i kluba N. K. Varaždin, urodila je plodom pa tako na utakmicama reprezentaciju naše škole vodi stručni tim sastavljen od profesora škole te trenera navedenog kluba, obrazlaže nam ravnateljica Grđan.       

Varaždinci u putu prema Zagrebu, gdje su na kraju ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo / foto: Facebook

Ovi uspjesi jako su značajni u promociji mlade varaždinske škole

Upućenost ravnateljice u ostvarenja njenih učenika na nogometnim travnjacima, ukazuje na to da Druga gimnazija kroz sport, nastoji promovirati svoju mladu ustanovu.

– Plasman u Češku na Svjetsko prvenstvo jako puno znači za Drugu gimnaziju. Postojimo tek deset godina i nastojimo biti suvremena, moderna i dinamična škola. Tako je jedna od stvari na kojoj gradimo imidž upravo sport, kroz koji učenici također mogu razvijati znanja, iskustva te prijateljstva. Da bismo otvorili više mogućnosti u tom pogledu, izgradili smo i multifunkcionalno igralište, objasnila nam je ravnateljica Zdravka Grđan.

Varaždince sada čekaju pripreme za veliko natjecanje u Pragu, koje se održava od 21. do 29. svibnja, a obzirom da imaju sjajan stručni stožer satkan od profesora škole i trenera u omladinskom pogonu N. K. Varaždin, ne sumnjamo da će i u prijestolnici Češke, hrabro braniti hrvatske boje.

Duel iz prvog susreta u Varaždinu / foto: Facebook