Pretraga

Dvije cure se natjecale koja će napraviti više čučnjeva – završile su u bolnici

A- A+

Sve je počelo kad su Xiao Tang, 19-godišnja studentica, i njena prijateljica pričale preko interneta. Iako inače ne vježbaju, odlučile su utvrditi koja je izdržljivija, te koja od njih dvije može napraviti više čučnjeva. Gledale su se preko kamere, a nakon 2 do 3 sata i preko tisuću uzastopno napravljenih čučnjeva, kompetitivne djevojke odlučile su stati agoniji na kraj. Idući dan obje su završile u bolnici. Xiao Tang je otkrila detalje ove priče.

Photo by Gesina Kunkel on Unsplash

– Ovo je previše sramotno za reći. Pričala sam s prijateljicom iz Guandonga preko interneta (…) Nijedna od nas nije htjela izgubiti, pa smo nastavljale pokušavati pobijediti jedna drugu, rekla je Xiao za China Press, a prevodi IFLScience.

Nakon 2 do 3 sata napravile su preko tisuću čučnjeva, te zaključile da bi na tome mogle stati bez da ijedna od njih bude gubitnica. Iako im je bilo teško radi količine napravljenih čučnjeva, mislile su da će bol bez problema proći. No, ujutro se situacija zakomplicirala. Xiao je shvatila da ne može saviti nogu, a osim toga joj je i urin bio smeđe boje. Otišla je u bolnicu, gdje je saznala da je dobila rabdomiolizu, uzrokovanu ozljedama koje je nanijela svojim mišićima.

– Mrtva mišićna vlakna – u ovome slučaju radi ekstremnih razina vježbanja – su puštena u krvotok, što može dovesti do ozbiljnih komplikacija poput otkazivanja bubrega i smrti. S obzirom da njeno tijelo nije moglo izbaciti otpadne tvari, Xiaoin urin je poprimio boju čaja, piše IFLScience.

Kad je nazvala svoju prijateljicu, otkrila je da je i ona u bolnici iz istog razloga. Stanje druge djevojke nije otkriveno, no Xiao se uspješno oporavlja.