Pretraga

EUG: Hrvatski studenti u prilici osvojiti sva tri odličja u vaterpolu, dominantni u rukometu i nogometu

A- A+

Na Europskim sveučilišnim igrama natjecanja po grupama polako završavaju, a eliminacijski dijelovi turnira počinju. Hrvatski studenti ostvaruju izvrsne rezultate u svi ekipnim sportovima osim ragbija, a u vaterpolu smo u mogućnosti osvojiti sva tri odličja. 

U finalu muškog vaterpolskog turnira koji se igra u Rijeci susret će se vaterpolisti riječkog i zagrebačkog sveučilišta, dok će za treće mjesto igrati Sveučilište u Splitu i University of technology and economics iz Budimpešte. Do finala su dogurale i vaterpolistice iz Rijeke koje će za prvo mjesto morati pobijediti Nizozemke i Nijmigena. 

Oba naša predstavnika osigurala su četvrtfinale u velikom nogometu za muškarce. Sveučilište u Zagrebu osvojilo je grupu sa sedam bodova, dok su Osječani bili drugi s četiri. Sigurno ćemo imati predstavnika u polufinalu jer se naša dva sveučilišta susreću u četvrtini finala. 

Naše jedine predstavnice u ženskoj konkurenciji, cure sa Sveučilišta u Zagrebu turnir su završile u grupnoj fazi natjecanja.

Grupna faza košarke završava tek danas. U muškoj konkurenciji, Zagrepčani i Vernovci s tri po tri ostvarene pobjede imaju apsolutan učinak, dok Splićani i Riječani s po dvije pobijede i jednim porazom tek moraju potvrditi prolazak u drugi krug. 

Savršene su  s tri pobijede u ženskoj konkurenciji bile i Zagrepčanke, dok su njihove kolegice iz Splita s jednom pobjedom i dva poraza ispale iz konkurencije za medalju.

Četvrtfinale rukometnog turnira izborili su rukometaši sa zagrebačkog Sveučilišta i Verna, koji su u grupnoj fazi uzeli sve tri pobijede. Riječani su ostvarili jednu pobiedu i dva poraza. 

Dva predstavnika imamo četvrtfinalu ženskog rukometnog turnira. U drugu fazu natjecanja prošle su Riječanke i Zagrepčanke.

Sve rezultate skupina i ždrijeb daljnjeg natjecanja pogledajte ovdje.