Pretraga

[FOTO] Nakon drame u završnici, tek penali odlučili državne prvakinje u rukometu

A- A+

Prvaci Državnog srednjoškolskog prvenstva u rukometu su učenici Športske gimnazije iz Zagreba. Obzirom da u svojim redovima imaju nekoliko članova PPD-a Zagreb, takav se ishod i ne čini začuđujućim. U današnjem finalu, održanom u porečkoj dvorani Veli Jože, svladali su učenike I. gimnazije iz Osijeka, dok su se broncom okitili rukometaši Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić Grada. Kudikamo uzbudljivije bio je u konkurenciji učenica, a na kraju su se nakon izvođenja sredmeraca zlatom ovjenčale rukometašice iz Ivanić Grada.

Novi rukometni prvaci i prvakinje na Državnom srednjoškolskom prvenstvu, postali su učenici Športske gimnazije iz Zagreba te učenice Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić Grada. I dok su Zagrepčani već sedam minuta prije kraja počeli s velikim rotacijom u sastavu, obzirom da je sve bilo riješeno, u ženskom finalu su pobjednice odlučene tek nakon sedmeraca.

Izdvojeni članak

Hrabri Dubrovčani skupo platili polufinale Državnog prvenstva u košarci

Športska gimnazija prejaka za konkurenciju

Športska gimnazija iz Zagreba, nekoliko zadnjih godina na Državne završnice dolazi sa snažnom momčadi, međutim do danas, u muškoj konkurenciji, uspjeli su osvojiti ‘tek’ dvije bronce. Ipak ovoga puta, djelovali su neuhvatljivo.

– Ovoj generaciji je prvi put da osvoja državno zlato. U dvije godine, u kojim sam još bio član rukometne ekipe Športske gimnazije, bili smo oba puta treći na Državnom.
Na početku finala bilo je jako napeto, čak su Osječani i vodili, ali smo ipak na  poluvrijeme otišli s minimalnim vodstvom. Međutim u drugom smo se počeli odvajati i negdje oko 24., već je bilo gotovo, govori nam ponajbolji pojedinac iz redova pobjednika Daniel Vusić, inače i član kadetske momčadi PPD-a Zagreb. Na kraju je ishod bio 15:11, dok su utakmicu za treće mjesto također bez prevelike rezultatske neizvjesnosti dobili rukometaši Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić Grada, pobijedivši u tom duelu učenike iz Srednje škole Metković 17:11.

Izdvojeni članak

[FOTO] Košarkaši III. gimnazije pokazali zavidne akrobatske sposobnosti

Nakon tri uzastopne titule Đakovčanki, ove godine najviše pokazale rukometašice iz Ivanić Grada

Đakovo i Ivanić Grad zasigurno se po nekolicini kriterija mogu smatrati pravim rukometnim središtima Hrvatske, a i srdenjoškolska prvenstva slika su i prilika takve tradicije. Tako su rukometaši iz Ivanić Grada niz godina u samom vrhu na Državnim prvenstvima, a ovoga puta su im se priključile i djevojke, koje su prekinule trogodišnju vladavinu rukometašica gimnazije A. G. Matoša iz Đakova i osvojile zlato.

Ivanićgrađanke su se u finalu susrele s rukometašicama Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča te su praktički cijelu utakmicu bile u vodstvu. Međutim, lagano opuštanje pred kraj, moglo ih je stajati naslova. Naime, sa zvukom sirene su Pločanke zabile izjednačujući gol, koji je utakmicu odveo u lutriju sedmeraca.

– Dobro smo krenule u utakmicu, ali mislim da smo se poslije poluvremena malo opustile, što je na kraju dovelo do toga da  i izgubimo vodstvo od tri razlike. Ipak, uspjele smo smo se zbrojiti i doći do pobjede na penale, govori nam izvrsna Ana Malec, rukometašica Srednje škole Ivan Švear, koja je prošle godine proglašena najboljom mladom sportašicom Zagrebačke županije.

Broncom su se u ženskoj konkurenciji okitile učenice Gimnazije Sesvete, koje su s tijesnih 14:13 pobijedile protivnice iz Koprivnice odnosno Gimnazije Fran Galović.   

Najzanimljivije detalje sa spomenutih utakmica i dodjele priznanja pogledajte u galeriji.