Pretraga

Fotografije našeg reprezentativca iz slavne ’98. oduševile Instagram: Prepoznajete li ovog dječaka?

A- A+

Ulaskom u finale Svjetskog nogometnog prvenstva, hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je povijesni uspjeh. Najbolja dosada bila je reprezentacija iz ’98., koja je osvojila treće mjesto na tom natjecanju, a upravo se te godine na svom Instagram profilu prisjetio i Dejan Lovren. Sa svojim je pratiteljima podijelio nekoliko fotografija iz svojih dječačkih dana, a čini se kako je fanove najviše razveselila upravo ona u dresu Bayern Münchena.

https://www.instagram.com/p/Bk40LDOhzTm/?taken-by=dejanlovren06

Dejan Lovren rođen je 5. srpnja 1989. u Zenici, a tijekom rata njegova je obitelj bila prisiljena izbjeći u Njemačku. Lovren je tada imao svega tri godine, a sedam godina kasnije njegova se obitelj vratila u Karlovac.

Nogometom se počeo baviti u NK Ilovac i NK Karlovac, a prvoj momčadi zagrebačkog Dinama priključio se u sezoni 2008./2009. Igrao je i na posudbi u NK Interu, a karijeru nastavlja u francuskom klubu Olympique Lyonnais. Godine 2013. priključio se engleskom Southamptonu, a danas igra za Liverpool.

Hrvatskoj A reprezentaciji priključio se 2009. na poziv Slavena Bilića, a iste je godine svoju prvu utakmicu u repki zaigrao protiv Katara. Posljednje Europsko prvenstvo u 2016. propušta, a dolaskom novog izbornika Zlatka Dalića postaje jedna od zvijezda reprezentacije.