Pretraga

[FOTO+VIDEO] Gimnazijalci iz Križevaca peti put u nizu najbrži u državi

A- A+

I po peti put u nizu, a sedmi u posljednjih osam godina atletičari iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca postali su ekipni prvaci na Državnom srednjoškolskom prvenstvu u krosu, koje se održalo u Poreču. Naime, iako je Zlatko Kožuhar iz zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog stigao u cilj prvi, to je bilo dovoljno tek za srebrnu medalju u ekipnom poretku. U konkurenciji djevojaka daleko ispred svih bila je Lora Ontl, čija je III. gimnazija iz Zagreba na kraju osvojila i ekipno zlato.  

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca u muškoj te III. gimnazija iz Zagreba u ženskoj konkurenciji, pobjedničke su ekipe u krosu na Državnom srednjoškolskom sportskom prvenstvu. U obje kategorije se natjecalo šest ekipa s po četiri trkača. Tijesno je bilo u muškoj utrci, uzmemo li u obzir da su Križevčani pobijedili Zagrepčane sa svega bodom razlike.

Izdvojeni članak

[FOTO] Košarkaši III. gimnazije pokazali zavidne akrobatske sposobnosti

Ispred svih… Lora Ontl

Učenica drugog razreda III. gimnazije Lora Ontl bavi se atletikom već četiri godine te za sebe kaže kako vježba svakodnevno, rijetko propuštajući treninge.

Tako je netom prije Poreča, zajedno s kolegicama iz škole, nastupila na Svjetskom školskom sportskom prvenstvu u Budimpešti, gdje je bila pojedinačno šesta. No, kako nam je njen profesor iz škole u prolazu ‘dobacio’, bila je prva Europljanka na tom natjecanju.

– Utorak popodne smo se vratile sa Svjetskog školskog prvenstva, a odmah smo u srijedu ujutro išli za Poreč, tako da sam bila poprilično umorna i nije mi bilo svejedno na startu današnje utrke. Inače se dosta trudim, treniram dugo i svakodnevno pa mi na kraju utrka i nije predstavljala veću muku, otkrila nam je iskreno Lora.

Obzirom na njene rezultate i lakoću kojom je ostavila konkurenciju u finalu Državnog prvenstva, upitali smo ju namjerava li se u životu profesionalno baviti atletikom te smo dobili iznenađujući odgovor.

– Nisam baš planirala, ali nikad ne znaš što se može dogoditi, skromno je odgovorila Ontl.

Izdvojeni članak

[FOTO+VIDEO] Najbolje scene s otvaranja najmasovnijeg srednjoškolskog sportskog natjecanja

Sedam državnih kruna i jedno srebro u osam godina

Da se sjajno radi u Atletskom klubu Križevci, a i u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog, još jednom nam je potvrdila trkačka reprezentacija spomenute škole.

Po peti put u nizu, odnosno sedmi put u osam godina ekipni su prvaci u krosu na Državnom srednjoškolskom prvenstvu. No, ovoga puta su bili blizu svrgavanja s trona.

– Znali smo i prije starta da će biti napeta utrka. Dečke iz Zagreba smo na kraju dobili za bod. Stvarno je bilo teško, iako je staza bila idealna, tvrda, baš kakva treba biti za kros. Kao što sam rekao, bila je jaka utrka, ali mislim da smo na kraju ipak zaslužili pobjedu, rekao nam je Emanuel Evačić, maturant križevačke gimnazije, koji je utrku pojedinačno završio kao drugi, a što mu je na kraju bilo dovoljno za četvrtu, ujedno i posljednju srednjoškolsku državnu krunu.