Pretraga

Hrvatska neuhvatljiva na Svjetskom juniorskom prvenstvu: Medalja s ovog natjecanja nedostaje u bogatoj riznici

A- A+

Hrvatska će danas na Svjetskom juniorskom rukometnom prvenstvu igrati posljednju utakmicu skupine za čelnu poziciju protiv Njemačke. Natjecanje koje se održava u Bosni i Hercegovini, Hrvatska je otvorila nesigurno, pobijedivši uz dosta muke Katar, no dvoboje koji su uslijedili protiv Nizozemske, Alžira i Švicarske, prošla je suvereno te se već plasirala u drugi krug. Večerašnji protivnik Njemačka, također je neporaženi takmac naše skupine. Svoje utakmice Hrvatska igra u Ljubuškom, gdje uživa veliku potporu publike.

Hrvatsku mladu rukometnu reprezentaciju očekuje danas duel s vršnjacima Njemačke, koji će odlučiti prvu poziciju B skupine Svjetskog rukometnog prvenstva, koje se održava u Bosni i Hercegovini. Obje ekipe već prije su se plasirale u drugi krug te su zasada neporažene, a vrlo je važno izboriti bolju poziciju, obzirom da se u drugom krugu križamo s vrlo nezgodnom skupinom u kojoj su u tri boda razlike kolo prije kraja Danska, Srbija, Francuska, Rusija i Tunis.

Izdvojeni članak

Mladi rukometaši Kongoa izgubili svoje, pa igrali u dresovima reprezentacije BiH

Hrvatska se namučila s Katarom, Nijemci s Nizozemskom

Hrvatska je još prije početka prvenstva naznačena jednim od favorita turnira, tako da je bilo jako čudno gledati 45 minuta, vodstva Katara u prvom kolu, s tim da se na odmor otišlo s minus četiri. Međutim Hrvatska je u drugom poluvremenu osokoljena s 2500 navijača u Ljubuškom, te ubacivanjem u višu brzinu, prvo smanjila zaostatak, a onda i prešla u vodstvo te pobijedila s 21:19.

No, nakon grča u prvoj utakmici, Hrvatska je dalje kročila put sigurnim pobjedama plus šest protiv Nizozemske, plus devet protiv Alžira te plus sedam u ogledu sa Švicarskom. Nijemci su također zabilježili sve sigurne pobjede, osim u dvoboju sa susjednom Nizozemskom, gdje je odlučio jedan pogodak razlike.

Uz već renomiranog Mandalinića, nekoliko se imena ističe

Stipe Mandalinić već je skupio nešto minuta u A selekciji Hrvatske, a nastupao je standardno u RK Zagrebu prošle sezone. Od njega se očekuje dosta na ovom turniru, a uz njega po nastupima seniorskim najiskusniji je njegov suigrač iz kluba Filip Ivić. Hrvatska kao jedan od favorita, potajno priželjkuje medalju. U bogatoj riznici odličja Hrvatskog rukometnog saveza, nedostaje ona sa svjetskog juniorskog.

Uz navedenu dvojicu Šime Ivić iz Nexea te Ante Kaleb iz RK Dubrave, također su se pokazali kao oslonac momčadi, a ujedno su i dva naša najbolja strijelca u dosadašnjem dijelu turnira. Ante Kaleb samo je četiri šuta promašio od 25 pokušaja, te je na 84 posto realizacije.