Hrvatska nogometna U-17 reprezentacija danas otvara Euro na domaćem terenu

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina, danas će igrati svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu, koje se od 3. do 19. svibnja održava u Lijepoj našoj. Prva prepreka koja će izabranicima Darija Bašića stajati na putu k tituli najbolje kadetske reprezentacije Starog kontinenta je Italija.  

foto: HNS

S njima Hrvatska danas u 17 i 40 igra u Rijeci, a oni koji neće pohoditi Rujevicu, mogu utakmicu pratiti na Eurosportu te Hrvatskoj nogometnoj televiziji. Inače U-17 reprezentaciju Hrvatske, nije mazio ždrijeb pa je tako upala u ‘skupinu smrti’ u kojoj će joj uz Talijane, protivnici biti Španjolci i Turci. 

Bivši Miočanin dobio ulogu ambasadora nogometnog Eura za igrače do 17 godina

Sljedeći dvoboj igra se protiv Turske 6. svibnja u 13. i 15, također na Rujevici, dok je zadnji duel protiv mini Furije, na rasporedu 9. svibnja u 12 sati u Kostreni. 

Što se tiče medijske popraćenosti utakmica Hrvatske U-17 reprezentacije i duel s Turskom će prenositi Eurosport i Hrvatska nogometna televizija, dok će duel sa Španjolcima, prenositi isključivo potonja televizija.

Boje mini Vatrenih će na Euru braniti sljedećih 18 igrača:

Dominik Kotarski (Dinamo Zagreb)

Tin Hrvoj (Dinamo Zagreb)

David Čolina (Dinamo Zagreb) 

Ivan Nekić (Rijeka)

Stipe Radić (Hajduk)

Mario Vušković (Hajduk)

Antonio Marin (Dinamo Zagreb) 

Marko Hanuljak (Hypo Limač Osijek)

Michele Šego (Hajduk) 

Bartol Franjić (Dinamo Zagreb)

Tomislav Krizmanić (Dinamo Zagreb)

Vice Baždarić (Hajduk)

Juraj Ljubić (Dinamo Zagreb)

Josip Mitrović (Rijeka)

Jurica Pršir (Dinamo Zagreb)

Leon Kreković (Hajduk) 

Roko Baturina (Split)

Filip Hlevnjak (Slaven Belupo)

Igrač reprezentacije Hrvatske od kojeg se najviše očekuje je lijevi bočni branič Dinama David Čolina. Osim što je najiskusniji član postave, ima i iznimnu tehničku vještinu, koju nadopunjava pokretljivošću, dobrim ubačajima i moćnim udarcem.

Odgovori