Pretraga

Hrvatski rukomet ne treba brinuti za budućnost: Juniori drugi na svijetu

A- A+

Hrvatski rukometaši su osvojili srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina. Prvenstvo se održavalo u Mađarskoj, a u finalnom dvoboju naši su rukometaši posustali tek nakon produžetaka. Danska je na kraju slavila sa šest golova razlike.

Foto: hrs.hr

Hrvatska muška rukometna reprezentacija uzrasta do 19 godina, osvojila je drugo mjesto na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj. U finalnom dvoboju uspješniji su bili Danci, koji su nakon produžetaka slavili s 32:26. Regularni dio utakmice je završio 25:25.

Izdvojeni članak

Mladi rukometaši Kongoa izgubili svoje, pa igrali u dresovima reprezentacije BiH

Jedan poraz do finala

U Mađarskoj je po prvi puta nastupilo 24 reprezentacije na U-19 svjetskom prvenstvu. Hrvatska je nastupila u skupini C, gdje je tijesno pobijedila Francuze i Brazilce, a Argentince i Alžirce s preko deset pogodaka razlike.

Španjolci su Hrvatsku nadigrali pogotkom razlike.

U osmini finala Hrvatska je svladala Austriju, a zatim u četvrtfinalu Švedsku.

Izdvojeni članak

Više od 500 gledatelja na finalu Državnog prvenstva u rukometu

Suverena Njemačka pokleknula u polufinalu

U polufinalnom dvoboju Hrvatska je išla na snažne Nijemce, koji su bez poraza došli u tu fazu natjecanja, s tim da su ‘unakazali’ nekoliko reprezentacija u skupinama, uključujući i domaću Mađarsku.

Nakon poluvremena izgledalo je da će Nijemci proći i Hrvatsku, budući da su vodili s dva pogotka razlike. No, naša momčad pokazala je karakter te nastavak utakmice dobila s pet pogodaka razlike, za konačnih 29:26.

Danska je sve jednu utakmicu do finalne nadmoćno dobila, te niti jedan dvoboj nije bila u rezultatskom egalu.

Protiv sjajne Hrvatske, morali su igrati produžetke, nakon što je i na poluvremenu i na kraju utakmice rezultat bio neodlučan.

Danska je na kraju ipak pokazala više snage i sposobnosti te produžetke dobila sa šest pogodaka razlike, time se okrunivši zlatom na Svjetskom prvenstvu.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Brendovi sportske odjeće na Svjetskom rukometnom prvenstvu

– Bilo je ovo finale za pamćenje. U finalu su danas igrale dvije uistinu najbolje reprezentacije na ovom turniru. Sretan sam, zadovoljan i ponosan na svoje dečke, a s druge strane žao mi je što nismo iskoristili napad koji smo imali 10 sekundi prije kraja regularnog dijela, što nismo šutirali, pa onda tko zna, možda bi slavili zlato. Ovako smo ušli u produžetke, u kojima smo dosta pali, i u kojima je, moram to reći, bilo dosta sumnjivih sudačkih odluka. Ali, i srebro je veliki uspjeh. Sretan sam i zadovoljan što smo cijeli turnir odigrali odlično, od devet utakmica, dvije smo izgubili, od Španjolske i danas finale od Danske, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije do 19 godina Vedran Ćurak za hrs.hr.